Ziraat Odasından zeytin fidanı dağıtımı

Ziraat Odasından zeytin fidanı dağıtımı -Kumluca Ziraat Odası çiftçilere bu yıl 40 bin adet zeytin fidanı dağıtmayı hedefliyor


ANTALYA (A.A) - Kumluca Ziraat Odası Başkanlığı tarafından, üyelerine ve vatandaşlara zeytin fidanı verildi.
     Kumluca Ziraat Odası Başkanlığında gerçekleştirilen fidan dağıtımına Kaymakam Salih Işık, Ziraat Odası Başkanı Süleyman Kayhan, yönetim kurulu üyeleri ve çiftçiler katıldı.
     Dağıtım töreninde konuşan Kaymakam Işık, Kumlucanın en önemli geçim kaynağının seracılık olduğunu, ancak son yıllarda seracılığa alternatif başka tarım ürünlerinin de gelişmeye başladığını söyledi.
     Özellikle kırsal bölgelerin değerlendirilmesi konusunda nar, zeytin, ceviz ve yöresine uygun meyve yetiştiriciliğinin önemli olduğuna dikkati çeken Işık, çiftçilerin bu tür çalışmalarının desteklenmesinin yararlı olacağını bildirdi.
     Kumluca Ziraat Odası Başkanı Süleyman Kayhan da sera üretimine alternatif, yörede yetiştirilmesi en uygun olan zeytin üretiminin geliştirilmesi için üyelere zeytin fidanı dağıtımı yaptıklarını söyledi.
     Aidatlarını ödeyen üyelere dört adet ücretsiz zeytin fidanı verdiklerini bildiren Kayhan, ayrıca almak isteyen vatandaşlara da uygun fiyatta zeytin fidanı temin ettiklerini kaydetti.
     Kayhan şöyle konuştu:
     Oda yönetimi olarak bu yıl aidatlarını ödeyen üyelerimize dört adet ücretsiz Gemlik yağlık trilye cinsi zeytin fidanı veriyoruz. Ayrıca bunun dışında zeytin fidanı almak isteyen vatandaşlarımıza da tanesi 2,5 liradan zeytin fidanı temin ediyoruz. Bu yılki zeytin fidanı dağıtım hedefimiz 40 bin adet. İnşallah gelecek yıllarda bölgemizde zeytin yetiştiriciliği konusunda yeni bir üretim sektörü oluşur ve bu konuda da başarılı oluruz.
     Konuşmaların ardından Kaymakam Işık ve oda başkanı Kayhan, üyelere ve vatandaşlara zeytin fidanlarını dağıttı.
    
     Muhabir: Mehmet Çakmak
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Ziraat Odasından zeytin fidanı dağıtımı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER