Yüksekovada inşaatta yaşayan aile

Yüksekovada inşaatta yaşayan aile -Hakkarinin Yüksekova ilçesinde evleri olmadığı için inşaatta yaşayan 4 nüfuslu Polat ailesine, belediye ve SYDV sahip çıktı


HAKKARİ (A.A) - Yüksekova ilçesinde evleri olmadığı için inşaatta yaşayan 4 nüfuslu Polat ailesine, Yüksekova Belediyesi ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) sahip çıktı.
     İlçe merkezindeki Yeni Mahallede yaklaşık bir yıldır evleri olmadığı için inşaat halindeki 4 katlı binanın 2. katında yaşayan 4 nüfuslu Polat ailesi, belediyenin kiraladığı kaloriferli eve taşındı.
     SYDV tarafından yapılan kömür ve nakdi para yardımıyla geçimini sağlayan aileyi, inşaattaki evlerinde ziyaret eden Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü uzmanları, aileye her ay düzenli olarak nakdi yardımda bulunacalarını ve aileyi takip edeceklerini belirtti.
     Belediye Başkanı Ercan Bora, gazetecilere yaptığı açıklamada, ailenin daha önce yaşadığı durumun içler acısı olduğunu vurgulayarak, ailenin eksi 20 derecelere varan soğuk havada, derme çatma bir evde yaşam mücadelesi verdiğini anımsattı.
     Ailenin bundan sonraki yaşamına sıcak bir evde devam edeceğini anlatan Bora, Hasta ve işsiz olan aile reisi Naim Polat için de Kaymakam Yasin Tikdağ ile görüştüm ve kendisine uygun bir iş bulacaklarının sözünü aldım dedi.
     Sıcak bir yuvaya kavuşmanın sevincini yaşayan 2 çocuk annesi Fadime Polat ise yetkilerin kendilerine sahip çıkmasında dolayı mutlu olduklarını belirtti.
    
     Muhabir: Mesut Varol / Şener Toktaş / Berin Arslan Çetin
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Yüksekovada inşaatta yaşayan aile Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER