Yılın Fotoğrafları oylamasında kendini gördü

Yılın Fotoğrafları oylamasında kendini gördü -AA Yılın Fotoğrafları oylamasına katılan ve galeriden Diyarbakırdaki operasyon başlıklı fotoğrafı beğenen Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, kendisinin de şehit çocuğu olduğunu, f


OSMANİYE (A.A) - Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, Anadolu Ajansınca düzenlenen Yılın Fotoğrafları oylamasına katıldı. Başkan Kara, en çok Diyarbakırdaki operasyon başlıklı fotoğrafı beğenirken, kendisinin de şehit çocuğu olduğunu, fotoğraftaki çocuk gibi babasının Türk bayrağına sarılı tabutuyla benzer şekilde yolculuk yaptığını anlattı.
     Kara, AA foto muhabirlerinin objektifine yansıyan 36 karelik Yılın Fotoğrafları galerisini inceledi. Oylamaya katılan Kara, AA muhabirine yaptığı açıklamada, galeriden Diyarbakırdaki operasyon başlıklı fotoğrafı beğenirken, kendisinin de şehit çocuğu olduğunu ve bu fotoğrafta kendisini gördüğünü söyledi.
     Diyarbakırdaki operasyon başlıklı fotoğraftaki şehit polis memurunun çocuğunu gördüğünde, çocukluk yıllarına gittiğini ve kendisinin de görevi başında şehit düşen polis memuru babasının tabutunun başında yolculuk yaptığını anlatan Başkan Kara, 1973 yılında ortaokul 1. sınıf öğrencisiyken, 13 yıllık polis memuru babası Mehmet Karanın Boludan Mersine tayin olduğu gün 39 yaşında görevi başında şehit düştüğünü söyledi.
     Şehit babasının toprağa verilmek üzere Osmaniyeye getirildiği sırada, konvoylar eşliğinde, kara yoluyla babasının cenazesinin nakli sırasında fotoğraftaki şehit polis çocuğunun yolculuğuna benzer bir yolculuk yaptığını belirten Kara, şunları kaydetti:
     Fotoğraftaki çocuğun duygularını en iyi ben bilirim. Çünkü aynı yaşlarda, kahredici, insanı yıkan benzer bir yolculuk da ben şehit babamla yaşadım. O fotoğrafı görünce adeta 13 yaşıma döndüm. Tabii ki aynı zamanda yaşamımdan kesitler, babasız kalmayı ve terör belasını da tekrar hatırladım. Fotoğraftaki çocukla aramda duygusal bir bağ oluştu adeta. Çünkü babasız geçen bayramların acısını en çok ben çektim ve birebir yaşadım. Ama Mersinden babamın cenazesini konvoylar eşliğinde getirirken hem yıkılmış, hem de şehit polis memuru babamla gurur duyarak Bir gün ben de okuyup büyük adam olacağım, ülkeme ve memleketime faydalı bir birey olacağım sözünü vermiştim. Şimdi fotoğraftaki çocuğun dramını en çok ben anlayabiliyorum. Ayrıca Türkiyede terör bitmeli ve daha fazla çocuklar ve analar ağlamamalı, bu husumetler bitmeli artık.
    
     -Şehit çocuğu kardeşimizle tanışmak ve kendisine yardımcı olmak isterim-
    
     Belediye Başkan Kara, görevi başında şehit düşen babası Mehmet Karanın ölümünün ardından ikisi kız, 5 kardeşle çok zor günler yaşadıklarını ama zorluklar karşısında hiçbir zaman pes etmediklerini dile getirdi. Başkan Kara, bu üzücü olaylara prim veren kişilerin kanla beslendiğini ve terör olaylarından beslenen kötü niyetli bu kişilerin Türkiyedeki barış ve kardeşlik ortamını bitirmeyi amaçladıklarını kaydetti.
     Kara, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Şehit babamın acısını yıllardır yaşıyorum. Fotoğraftaki küçük kardeşimin de şimdiden önünde yaşayacağı zor günleri tahmin edebiliyorum. Hatta, şehit çocuğu kardeşimizle tanışmak ve kendisine yardımcı olmak isterim. Umarım o da büyüyünce vatanına çok faydalı bir fert olur. Elindeki şehit babasının şapkasının bulunduğu kare çok dramatik bir kare. O albümde birçok fotoğraf var ama bu karede ben kendi geçmişime bir yolculuk yaptım ve tekrar benim de aynısını yaşadığım o üzücü yolculuğu hatırladım. Ama Allah bir daha hiçbir gazeteciye, fotoğrafçıya böyle bir fotoğraf çekmeyi nasip etmesin.
     Osmaniye Belediye Başkanı Kara, ayrıca fotoğraflar içerisinde yürek burkan, insanları hüzünlendiren güzel fotoğraflar da olduğunu belirterek, Bu fotoğraflarda emeği geçen herkese, fedakarca çalışan basın mensuplarını, fotoğraf sanatçılarını canı gönülden kutluyorum diye konuştu.
     Anadolu Ajansının güvenilirliğinden ödün vermediğini söyleyen Kara, Yılın Fotoğrafları oylamasında Diyarbakırdaki operasyon başta olmak üzere Kutsal topraklarda bayram coşkusu, Erçek Gölünde flamingoların görsel şöleni, Aydın Denktaş - Cumhurbaşkanı Gül, Ankarada kış ve Lübnandaki Suriyeli sığınmacılar başlıklı fotoğrafları da beğendi.
    
     Muhabir: Mutlu Bozdağ
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Yılın Fotoğrafları oylamasında kendini gördü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER