Yenişehir Ticaret Merkezi cazibe merkezi olacak

Yenişehir Ticaret Merkezi cazibe merkezi olacak -Çarşının trafik, otopark ve sosyal tesis sorununun çözümü konusunda yol haritası belirlendi


İZMİR (A.A) - İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ile Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, Gıda Çarşısı olarak bilinen Yenişehir Ticaret Merkezini ziyaret ederek esnafla görüş alışverişinde bulundu.
     Esnafla düzenlenen toplantıda konuşan Oda Başkanı Demirtaş, Yenişehir Ticaret Merkezinin Ege Bölgesinin en büyük ticaret merkezi olduğunu, çarşının gıda, inşaat, hırdavat, nalburiye, elektrik-elektronik, temizlik, tıbbi malzeme, matbaa ve iş makineleri gibi pek çok sektöre ev sahipliği yaptığını belirtti.
     Demirtaş, 2 bin 500 üyelerinin bulunduğu çarşıda otopark, temizlik ve güvenlik sorunlarının bulunduğuna işaret ederek şöyle konuştu:
     Çarşıya yönelik bir anket yaptık. Bu anket sonucunda çarşıda 10 bin 126 çalışan olduğunu öğrendik. Demek ki çarşıda sorun varsa bu 50-60 bin kişiyi ilgilendiriyor. Çarşının en önemli ve acil sorunu trafik ve ulaşımdır. Bunun için hazırladığımız öneri raporunu ilgili belediyeler ve Emniyet Müdürlüğüne ilettik. İkinci sorun olarak ise çevre temizliği, yeşil alan ve açık alan düzenlemeleri, umumi tuvalet yetersizliği geliyor dedi.
     Çarşının AVMlerle rekabet edebilmesi için tanıtım faaliyetleri yapıldığını belirten Demirtaş, bu yönde İzmir Ekonomi Üniversitesi ile birlikte yaklaşık 1.5 dakikalık tanıtım filmi hazırlandığını, Oda tarafından servis aracı kiralandığını, bilboardlarda da afiş sunumlarının gerçekleştirildiğini dile getirdi.
     Demirtaş, çarşının simgesi olacak bir heykel üzerinde de çalıştıklarını sözlerine ekledi.
    
     -Yol sorunu-
    
     Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan ise, çarşının yol sorununun çözümü için çarşıya Halkapınardan girişi sağlayan benzin istasyonu tarafında yeni düzenlemeler yapılabileceğini söyledi.
     Tartan, şöyle konuştu:
     Yol benim için üzücü bir olaydır. Yasa ve yönetmelikler bazen elimizi kolumuzu bağlıyor. İlçe belediyelere sokaklarla sınırlı yerel yönetim sistemi öngörülmüş. Caddelere, bulvarlara karışamıyorsunuz. Doğru bir şey değil. Acaba benzincinin yanındaki giriş yeri olabilir mi, ona bir bakalım. Aziz Kocaoğlu ile konuşalım. O tretuarı biraz küçültüp ilave köprü yapılırsa olabilir. İzin verirseniz o konuda bu hafta Büyükşehir Belediyesinden randevu alıp konuşayım. Başkanın sıcak bakacağını düşünüyorum. Bana o konuda yetki verilirse plan program bakmadan hemen bütçesini ayarlayıp kısa sürede yaparım.
     Tartan otopark, temizlik, zabıta gibi konularda şikayetlerin olabileceğini belirterek, Yapamadığımız bir takım şeyler için hepinizden özür diliyorum. Sorumluluğu fazla ama yetkileri sınırlı bir durumdayız diye konuştu.
     Tartan, kruvaziyer turizmin mimarının Ekrem Demirtaş olduğunu belirterek kendisine teşekkür borçlu olduklarını kaydetti.
     Toplantıda otopark ve sosyal tesis yapılması konusunda karar birliğine varıldı.
     (TLA-RMZ)
<< Önceki Haber Yenişehir Ticaret Merkezi cazibe merkezi olacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER