Vakıflar Haftası çeşitli etkinliklerle kutlanıyor

Vakıflar Haftası çeşitli etkinliklerle kutlanıyor


YOZGAT (A.A) - Yozgatta 29uncu Vakıflar Haftası çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.
     Vakıflar Sivas Bölge Müdürü Yakup Yıldırım, Vakıfbank Yozgat Şube Müdürü Erkan Atasoy ve Vakıflar Sivas Bölge Müdürlüğü personeli, Vakıflar Haftası dolayısıyla Yozgat Valisi Necati Şentürkü ziyaret ettiler.
     Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Necati Şentürk, Türk medeniyetinde vakıfların çok önemli sosyal yapılar olduğunu belirtti.
     Şentürk, Bizim vakıflarımızın sınırları devlet sınırımızla sınırlı değildir. Çünkü Türk kültür coğrafyamız üç kıtaya yayılmıştır. Ecdadımız gittiği her yerde kültürümüzün bir nişanesi olarak bir vakıf kurup o bölgede, devletin asli görevleri dışında kalan hizmetleri yürütmüşlerdir. Bu bakımdan Selçuklu ve Osmanlı İmparatorluğu birer vakıf medeniyetleridir. Osmanlı Devletinde çok sayıda vakıf kurulmuş ve birçoğu günümüze kadar ulaşmıştır dedi.
    
     -Vakıf yemeği verildi-
    
     Öte yandan, Vakıflar Haftası etkinlikleri kapsamında Sivas Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından, Cumhuriyet Meydanında vatandaşlara etli pilav ikram edildi.
     Vakıflar Bölge Müdürü Yakup Yıldırım, kutlama programı kapsamında bin kişiye etli pilav ve tatlı ikramında bulunduklarını bildirdi.
     (ÖG-TEV)
<< Önceki Haber Vakıflar Haftası çeşitli etkinliklerle kutlanıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER