Yalova İl Sağlık Müdürü Daştan:

Yalova İl Sağlık Müdürü Daştan: -Bizim daha büyük bir hastaneye ihtiyacımız var


YALOVA (A.A) - Yalova İl Sağlık Müdürü Ali Daştan, Bizim daha büyük bir hastaneye ihtiyacımız var dedi.
     Daştan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Yalovada 200 yataklı bir devlet hastanemiz mevcut olduğunu hatırlattı. 25 yataklı Çınarcık ilçesinde bir devlet hastanesinin de yapılarak çalışmaya başladığını kaydeden Daştan, Çınarcıka açtığımız hastane Yalova Devlet Hastanesinin yükünü kısmen hafifletir duruma geldi. Fakat Yalovanın nüfusu hızla artıyor. Dolayısıyla buradaki mevcut hastanemiz yatak doluluk oranı tamam doluluğa ulaşıyor. İleride bu mevcut hastane ihtiyaca cevap verecek değil gibi ifadesini kullandı.
     Daştan, yeni bir hastaneye gerekliliğine dikkat çekerek sözlerini şöyle sürdürdü:
     Bizim daha büyük bir hastaneye ihtiyacımız var. 400 yataklı bir devlet hastanesi düşüncemiz oldu. Bununla ilgili yatırım programına alınması için öncelikle arsa problemini halletmemiz gerekiyor. Onunla ilgili girişimlerimizi yaptık. Henüz o sonucu alamadık. Milletvekilimiz Temel Coşkunun desteğiyle inşallah hastaneyi Yalovaya kazandırılmasını sağlayacağız. Arsa problemini halledince konuyu vekilimize ileteceğiz.
     Yeni devlet hastanesi için Bursa Yolu üzerinde bir alanın belirlendiğini sözlerine ekleyen Daştan, Milli Emlaka ait arsayı talep ettik. Belediye burasının zemin etüdünü yapıyor. Zemin etüdü bittikten sonra Milli Emlak-ın bize olumlu cevap vereceğini düşünüyorum. 100 dönümlük yeri talep ettik. Ana yola ve şehre yakın. Bu önemli, güzel bir konum. Hastane 400 yataklı olunca şu anda olmayan bazı branşlara doktor ataması verilmiş olacak. Daha önce yapılamayan hizmetler verilmiş olacak diye konuştu.
    
     Muhabir: Erhan Erdoğan
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Yalova İl Sağlık Müdürü Daştan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER