Yalovadan kısa kısı

Yalovadan kısa kısı -İl Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı


YALOVA (A.A) - Yalovada, İl Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı.
     Vali Yardımcısı Cezmi Türk Göçer başkanlığında, İl Özel İdare Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıda, birinci dönem yatırımları görüşüldü.
     Göçer, 8 sektörde 21 tamamlanan, 82 devam eden ve 26 da başlayan proje bulunduğunu bildirdi.
     İldeki 151 projenin, 2 milyar 345 milyon 893 bin lira bedele sahip olduğunu ifade eden Göçer, mevcut projeler için bu yıl öncesine kadar yapılan harcamaların ise 608 milyon 725 bin lira olduğunu ifade etti.
     Göçer, projeler ve ödenek miktarları hakkında şu bilgileri verdi:
     "Projelerin 2013 yılı sektörlere göre ödenek miktarı, tarım sektörüne 5 milyon 723 bin, madencilik sektörüne 11 bin, ulaştırma sektörüne 82 milyon 318 bin, turizm sektörüne 59 bin, enerji sektörüne 3 milyon 10 bin, eğitim ve spor sektörüne 43 milyon 557 bin, sağlık sektörüne 3 milyon 394 bin, diğer kamu hizmetlerine 25 milyon 761 bin lira olmuştur. 2013 yılı için toplam 163 milyon 833 bin lira ödenek ayrılmıştı. Birinci dönem sonuna kadar yapılan harcama ise 29 milyon 212 bin liradır. Nakdi gerçekleşme oranı yüzde 18dir."
    
     -Kutlu Doğum Haftası etkinliği
    
     Yalovada, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla "Hazreti Muhammed ve İnsan Onuru" konulu konferans verildi.
     Belediye Raif Dinçkök Kültür Merkezinde gerçekleştirilen konferans, Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.
     İl Müftüsü Muhittin Sarıkaya, burada yaptığı konuşmada, Hazreti Muhammedin dünyayı şereflendirdiği günün yıl dönümünün mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
     Kadına karşı şiddete dikkati çeken Sarıkaya, "Günümüzde erkekler, kadın kasabı olmuş. Kadınlara, çocuklara eziyet ediliyor. Bugünlerde maalesef insanlarımız, Kuran-ı Kerimin ve Hazreti Muhammedin gösterdiği yoldan uzaklaşmış" dedi.
     Yalova Üniversitesi İslam Mezhepleri Tarihi Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hasan Gümüşoğlu ise insan onurunun önemine değinerek, "Peygamberimiz Hazreti Muhammed, insanlığa değil tüm alemlere rahmet olarak gönderilmiştir. Sünnetini hayatın her yerinde uygularsak onun rahmetinden daha fazla yararlanacağız. Onun ümmeti gibi yaşayabilmek asıl onurdur" ifadesini kullandı.
    
     Muhabir: Erhan Erdoğan / İsmail Ersan / Mehmet Bayer
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Yalovadan kısa kısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER