AK Parti Konya Milletvekili Yerlikaya:

AK Parti Konya Milletvekili Yerlikaya: Ülkemizde bizim iktidarımız döneminde özellikle basın özgürlüğünün önünün açılması ile gazete ve televizyonların sayısında önemli bir artış yaşanmıştır. Bu, çoğulculuğun göstergesidir


KONYA (A.A) - AK Parti Konya Milletvekili Prof. Dr. İlhan Yerlikaya, AK Parti iktidarı döneminde özelikle basın özgürlüğünün önünün açılması ile gazete ve televizyonların sayısında önemli bir artış yaşandığını belirterek, Bu, çoğulculuğun göstergesidir dedi.
     Yerlikaya, TBMM Genel Kurulunda Kütahya Milletvekili Alim Işık ve 19 milletvekilinin yerel medya kuruluşlarının ve çalışanlarının sorunlarının araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önergesi üzerine söz aldı.
     Önceki konuşmacıların gazeteler birer birer kapanmaya başlıyor şeklindeki eleştirilerine değinen Yerlikaya, Türkiyede bölgesel olarak 91, 2 bin 618 tane de yerel gazete olduğunu belirtti.
    
     -Basın özgürlüğü-
    
     Yine, bölgesel 15, yerel 200 televizyonun olduğunu ifade eden Yerlikaya, şunları kaydetti:
     Bölgesel 38, yerel 922 tane radyo, bölgesel 259, yerel de bin 377 adet dergi yayın yapıyor. Dolayısıyla, ülkemizde bizim iktidarımız döneminde özellikle basın özgürlüğünün önünün açılması ile gazete ve televizyonların sayısında önemli bir artış yaşanmıştır. Bu, çoğulculuğun göstergesidir. Bunlar, temel hak ve özgürlüklerin savunulması için ve demokrasinin denetlenmesi, rayında yürütülebilmesi için çok önemli şeylerdir. Demokrasi ve medya ilişkisine baktığımızda çoğulculuk burada çok önem arz etmektedir. Demokrasi üzerindeki vesayetleri kaldırabilecek yegane unsur da medyanın çoğulcu olmasıdır. İşte, burada da görüldüğü gibi artık medyamızda çoğulculuk sağlanmıştır. Kaldı ki teknolojiden de buna destek gelmektedir çünkü yeni teknolojilerde artık medya kurmak, televizyon kurmak, gazete kurmak eskisi gibi çok pahalı bir şey değildir; çok kolay bir şekilde internet ortamında yayın da yapabiliyorsunuz.
     Yerlikaya, basın özgürlüğünü sonuna kadar desteklediklerini ancak basını silah olarak, şantaj aracı olarak kullanmayı asla desteklemediklerini vurgulayarak, bu konuda AK Parti olarak kendilerinin de mağdur olduklarını bildirdi.
    
     -Yerel medya mensuplarını da çalışanlarını da destekliyoruz
    
     Türkiyede 1860lı yıllardan buyana yerel medyanın faaliyet gösterdiğini anlatan Yerlikaya, Yerel medya mensuplarını da çalışanlarını da destekliyoruz. İnternet medyasına da burada değinmek istiyorum çünkü İnternet medyasını aslında hem ulusal hem de yerel medya anlamında düşünmek lazım. Yerel artık ulusal oluyor çünkü yerelde bir internet gazetesi çıkardığınızda onu Türkiyenin, dünyanın her tarafından izleyebiliyorsunuz. Dolayısıyla, kişiler temel hak ve özgürlüklerini savunmak için veya kendisine yapılan haksızlıkları anlatmak için artık hem internet ortamında hem de diğer ortamda istedikleri kadar mekan bulabilmektedirler diye konuştu.
     Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünün basına destek vermediği yönündeki eleştirilere değinen Yerlikaya, basına, özelikle AK Parti iktidarı dönemince oldukça fazla destek verildiğini, bu yardımların mümkün olduğu kadar eşit ve belirli kriterlere göre dağıtılmaya çalışıldığını aktardı.
    
     Muhabir : Ayşe Şensoy
     Yayıncı : Rıfat Yerilkaya
<< Önceki Haber AK Parti Konya Milletvekili Yerlikaya: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER