Yalovadaki minibüsçülerin güzergah tepkisi

Yalovadaki minibüsçülerin güzergah tepkisi -Belediye Başkanı Koçal: Protesto demokratik haklarıdır, yaparlar hiç önemli değil. Kararımızdan vazgeçme ihtimalimiz yok. Kesin uygulayacağımız bir karardır


YALOVA (A.A) - Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, kentte bazı minibüsçülerin güzergah değiştirilmesine tepki gösterip, kısa süreli yol kapatma eylemiyle ilgili, Protesto demokratik haklarıdır, yaparlar hiç önemli değil. Kararımızdan vazgeçme ihtimalimiz yok. Kesin uygulayacağımız bir karardır dedi.
     Koçal, Belediye Encümen Salonunda düzenlediği basın toplantısında, İDO İskelesinin yan tarafındaki terminale ilçe, belde ve köy minibüslerini getirdiklerini, Yalovanın batısından gelen araçların Şehit Ömer Faydalı Caddesini kullanarak terminale ulaştığını söyledi.
     Kendilerinin ve karayollarının 2 çevre yolu yapacaklarını, belediyenin yaptığının tamamlandığını ifade eden Koçal, Bu açılınca minibüslerin Şehit Ömer Faydalı Caddesini kullanma zorunluluğu kalmadı dedi. Koçal, trafik yoğunluğunu azaltmak için böyle bir çalışma yapıldığını ifade ederek, şöyle konuştu:
     Uygulamayla bütün minibüslerin Şehirlerarası Otobüs Terminaline gitmesini sağladık. Terminale giden minibüs yine şehir içindeki minibüslerin bulunduğu alana gelecek. Bu uygulamayı yoğunluğu azaltmak için yaptık. Güzergah çalışması bugün itibariyle uygulama başladı. Vatandaş açısından sıkıntı yok. Minibüsçülerin sıkıntısı, kendi ilçe, belde, köylerindeki taşıdıkları vatandaşlarla ilgili değil. Yalova şehir merkezindeki vatandaşları yolcu olarak almak istemelerinden kaynaklanıyor. Pay alamama nedeniyle böyle bir protesto yapıyorlar. Böyle bir hakları yok. Protesto demokratik haklarıdır, yaparlar hiç önemli değil. Bizim kararımızdan vazgeçme ihtimalimiz yok, kesin uygulayacağımız bir karardır.
     Belediye Başkanı Koçal, toplantıda, yeni hazırladıkları Saklamıyorum paylaşıyorum projesi hakkında da bilgi verdi. Başka bir belediye tarafından uygulanan projeyi beğendiklerini, bunu Yalovada da uygulayacaklarını belirterek, Bunu kendimiz üretmedik, kopyaladık. Çocuklara yönelik kitapların ve oyuncakların, kullanımdan çıktıktan sonra başka çocuklarla paylaşılmasıyla ilgili proje yaptık. Bununla ilgili özel bir kumbara hazırladık. Yarın Cumhuriyet Meydanındaki zabıta noktasının yanına bunu koyacağız. Çocuklardan, okudukları kitapları, kullanmadıkları oyuncakları kumbaraya atmalarını isteyeceğiz. Toplanan kitap ve oyuncakları ihtiyaç sahibi çocuklara dağıtacağız diye konuştu.
     Koçal, daha sonra toplantıya katılan gazetecilerin Çalışan Gazeteciler Gününü kutlayıp, pasta kesti.
    
     Muhabir: Erhan Erdoğan / Mehmet Bayer
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Yalovadaki minibüsçülerin güzergah tepkisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER