10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü


UŞAK (A.A) - Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden, AK Parti Uşak milletvekilleri İsmail Çetin ve Mehmet Altay, CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz ile Belediye Başkanı Ali Erdoğan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.
     Vali Erden, mesajında, gazeteciliğin en hızlı gelişen ve yeniliklere uyum sağlayan mesleklerden biri haline geldiğini ifade etti.
     Basın mensuplarının güç şartlarda görev yaptığını belirten Vali Erden, şunları kaydetti:
     Haberin en kapsamlı haliyle üretilmesini sağlayan gazeteciler, türlü zorluklarla mesleklerini icra etmektedirler. Her mesleğin kendine has zorlukları bulunmakla birlikte, her gün değişik olayları yerelden ulusala, hatta uluslararası boyutlara taşımanın gerektirdiği güçlü donanım ve eğitim seviyesi ülkemizin gelişmesine paralel olarak yükselmekte, kalemini onuru kabul eden gazetecimiz, en modern teknolojik cihazları da haber üretim sürecinde kullanmaktadır. Demokrasinin en güzel sonuçlarından birisi olan basın özgürlüğünün verdiği güçle, güvenilir kaynaklardan gerçekleri tüm yalınlığıyla aktaran, ilkeli ve tarafsız yayın anlayışıyla mesleğini onurlu bir şekilde yerine getiren, toplumumuzun gür sesi, tüm gazetecilerimizin bu anlamlı günlerini kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.
     AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş ise kamuoyunun bilgilendirilmesinde basın mensuplarına önemli görevler düştüğünü belirterek, basının toplumu bilgilendirme ve aydınlatma gibi kutsal bir görevi olduğunu ifade etti.
     AK Parti Uşak Milletvekili Mehmet Altay da demokrasinin güçlenmesi açısından basın özgürlüğünün önemine vurgu yaptı. Gazetecilerin günün 24 saati özverili bir biçimde çalıştığını belirten Altay, basın çalışanlarının gününü kutladı.
     CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz ise gazetecilerin özlük haklarında iyileştirme yapılması gerektiğini belirterek basın çalışanlarının yıpranma haklarıyla ilgili yasal düzenlemelerin bir an önce yapılmasını istedi.
     Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan da gazetecilerin yerelde ve genelde kamuoyunun bilgilendirilmesi için özverili bir şekilde görev yaptığını ifade etti.
    
     Muhabir: Soner Kılınç
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER