Yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı

Yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı -Orman ve Su İşleri Bakanlığı 7. Bölge Müdürlüğü tarafından yaban hayvanları için Amanos Dağlarına, saman, yonca, yemek artıkları, mısır ve buğday bırakıldı


OSMANİYE (A.A) - Osmaniyede, ağır kış şartları nedeniyle yiyecek bulmakta sıkıntı çeken yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı.
     Orman ve Su İşleri Bakanlığı 7. Bölge Müdürlüğü Osmaniye Şubesi koordinesinde, doğa ve avcı derneklerinin desteği ile yem bulmakta zorluk çeken hayvanlar için Amanos Dağları, Cebel Yaylası mevkisine yem bırakıldı.
     Orman ve Su İşleri Osmaniye Şube Müdürü Nuri Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaban hayatını destek amacıyla, doğaya saman, yonca, yemek artıkları, mısır ve buğdaydan oluşan toplam bin 800 kilogram yem bırakıldığını belirtti.
     Kar kalınlığının yüksek olduğu bölgelerde yemleme yaptıklarını belirten Yılmaz, şunları kaydetti:
     Sürdürülebilir av ve yaban hayatının doğal ortamlarıyla birlikte korunması ve geliştirilmesi için bazı sivil toplum kuruluşlarının da desteğiyle bu etkinliği düzenledik. Bilindiği gibi kış şartları yaban hayatı için en zor dönemi kapsar. Buralarda yaşayan hayvanlara zorlu kış şartlarında bir nebze de olsa destek verebilmek, yaban hayatının devamlılığı açısından çok önemli. Bu amaçla bir araya geldik. 50 araçlık bir konvoyla, yaban hayatını destek amacıyla, sivil toplum kuruluşlarımızın da desteği ile saman, yonca, yemek artıkları, mısır ve buğday gibi toplam bin 800 kilogram yem bırakıldı. Vatandaşlarımızın, ormanlık arazilere çıkarken yanlarında götürmüş oldukları yiyecek maddelerinin artıklarını doğaya bırakmalarını arzuluyoruz.
     Yılmaz, sivil toplum kuruluşlarının yaban hayvanları için doğaya yem bırakılması faaliyetine destek vermesini önemli olduğunu da belirtti.
     Etkinliğe, Orman İşletme Müdürlüğü, Osmaniye Avcılar ve Atıcılar Kulübü Derneği, Avspor, Avcılık ve Atıcılık Spor Kulübü Derneği, Offroad ve Dağcılık Derneği, Yemekçiler Derneği, Korkut Ata Üniversitesi Doğa, Gençlik ve Spor Kulübü Derneği üyeleri katıldı.
    
     Muhabir: Ümit Kahrıman / Mutlu Bozdağ / Volkan Kaşik
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER