Volvo Ocean Race Dünya Turu Yat

Volvo Ocean Race Dünya Turu Yat Yarışları -AK Parti Antalya Milletvekili Türel: -Volvo Ocean Race Dünya Turu Yat Yarışlarında Antalyanın uğrak kentlerden biri olması halinde kente yaklaşık 100 milyon avro ekonomik katkı sağlanacak


ANTALYA (A.A) - AK Parti Antalya Milletvekili Menderes Türel, Volvo Ocean Race Dünya Turu Yat Yarışlarında Antalyanın uğrak kentlerden biri olması halinde kente yaklaşık 100 milyon avro ekonomik katkı sağlanacağını söyledi.
     Dünyanın en çok takip edilen spor aktivitelerinden biri olan ve yelken yarışlarının zirvesi olarak kabul edilen Volvo Ocean Race Dünya Turu Yat yarışlarında, Antalyanın uğrak yeri 9 şehirden biri yapılması konusundaki toplantı Deniz Ticaret Odası (DTO) Antalya şubesinde yapıldı.
     DTO Antalya şubesinin organize ettiği ve Volvo Ocean Race Yat Rallisini düzenleyen firma yetkilileri Robert Datnov ve Ashley Blake ile ORG Spor organizasyon firmasının sahibi Orhan Gorbonun sunum yaptığı toplantıya AK Parti Antalya Milletvekili Menderes Türel, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Tarkan Tüzken, DTO Antalya şubesi başkan yardımcısı Hasan Kaçmaz, Meclis Başkan Serdar Göksel, Yelken Federasyonu il temsilcisi Abdurrahman Şaşmaz ile Antalya Yatçılık Kulübü, Antalya Serbest Bölgesi AŞ, Kaleiçi Yat Limanı, Kemer Yat Limanı ve Çelebi Marina ile Muratpaşa Belediyespor yetkilileri katıldı.
     Volvo Ocean Race Dünya Turu Yat Yarışlarında Antalyanın 9 ana şehirden biri olmasının kente sağlayacağı katkıların ele alındığı toplantıda konuşan Türel, dünyanın en önemli spor etkinliklerinden biri olan Volvo Ocean Race Dünya Turu Yat Yarışlarında etkinliklerin bir ayağının Antalyada olmasının turizm sektörünün yanı sıra denizcilik sektörüne de artı değer katacağını söyledi.
     Antalyanın turizm altyapısı ve yatak kapasitesi itibarıyla dünyadaki birçok sportif organizasyona ev sahipliği yapabileceğini vurgulayan Türel, bu yıl içinde Antalyada ulusal ve uluslararası 52 spor organizasyonun yapıldığını kaydetti.
     Türel, dünya turu yat yarışlarının başlangıç ya da bitiş noktasının Antalya olması halinde organizasyonu takip eden yatçıların yanı sıra çok sayıda turistin de Antalyaya gelebileceğini, bunun yanı sıra ulusal ve uluslararası yayın organlarında Antalyanın tanıtımının yapılacağını anlatarak, Volvo Ocean Race Dünya Turu Yat Yarışlarında Antalyanın uğrak kentlerden biri olması halinde kente yaklaşık 100 milyon avro ekonomik katkı sağlanacak. Ayrıca denizcilik sektörünün önemli yatırımcıları ile 200 bin ziyaretçi kente gelecek. Bu arada, yarışlar için dünya televizyonları ve internet sitelerinde Antalya tanıtımı yapılacak dedi.
     Türel, Volvo Ocean Race Dünya Turu Yat Yarışlarında Antalyanın uğrak yerlerinden biri olması halinde kentin marka değerinin daha da artacağını vurguladı.
     Volvonun önderliğinde 1999 yılından bu yana gerçekleştirilen yarışlar, dünyanın en geniş tekne yarışı olma özelliğini taşıyor. Tamamı profesyonel denizcilerden oluşan 11 kişilik takımlar, birbirinden hızlı tekneleriyle okyanus sularında mücadele ediyor.
     Yaklaşık 9 ay süren mücadelede dünya çapında belirlenen limanlara uğrayan yarışçılar ve yarışın takipçileri için limanlarda yarış köyleri kuruluyor. Yarış köyleri ortalama 10 gün çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapıyor. Dünyada ortalama 3 milyon kişinin takip ettiği yarışlar, spor kanalları, sosyal medya ve yazılı basın aracılığıyla da geniş kitlelere ulaşıyor.
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Volvo Ocean Race Dünya Turu Yat Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER