İzmit Belediyesi atık yağları topluyor

İzmit Belediyesi atık yağları topluyor -Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Açıkgöz: Ülkemizde atık yağların yüzde 1i toplanabilmektedir, diğer kısım ise çöp ve lavabolara dökülmektedir


KOCAELİ (A.A) - İzmit Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Havva Açıkgöz, ülkemizde atık yağların yüzde 1inin toplanabildiğini, diğer kısımının ise çöp ve lavabolara döküldüğünü ifade etti.
     Belediyenin Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğüne bağlı ekipler, lokanta ve restoranları gezip işletme yöneticilerini atık yağ kullanmamaları için uyararak, iş yerlerine atık yağ toplama kapları dağıtıyor. Bugüne kadar 600 iş yeri ile sözleşme yapan İzmit Belediyesi, ayda ortalama 12 ton atık yağ topluyor.
     Açıkgöz, konuyla ilgili olarak, su şebekesine karışan atık yağların suları bir daha kullanılamaz hale getirdiğini belirterek Açıkgöz, söz konusu yağların insan sağlığına ve doğaya zarar verdiğini kaydetti.
     İnsan sağlığını ile doğayı korumak, ekonomiye katkı sağlamak amacıyla çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Açıkgöz, suya karışan 1 litre atık yağın 1 milyon ton suyu kirlettiğini bildirdi.
     Açıkgöz, Toplanan toplam 12 tonluk yağın 1.5 tonu hanelerden toplandı. Gelişmiş ülkelerde atık yağlar toplanarak yakıt ve elektrik elde ediliyor. Bu hem ekonomiye kazandırılıyor hem de çevre kirliliğinin önüne geçiliyor. Avrupada 100 litre bitkisel yağ alan firma bunun 30 litresini geri dönüşüme vermek zorundadır. Ülkemizde atık yağların yüzde 1i toplanabilmektedir, diğer kısım ise çöp ve lavabolara dökülmektedir şeklinde konuştu.
    
     Muhabir: Kadir Yıldız
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber İzmit Belediyesi atık yağları topluyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER