Vilayetler Hizmet Birliği 34. Olağan Genel

Vilayetler Hizmet Birliği 34. Olağan Genel Kurulu


ANKARA (A.A) - Vilayetler Hizmet Birliğinin 34. Olağan Genel Kurulu, Gölbaşı Vali Galip Demirel Vilayetler Evi Tesislerinde İl Valileri, İl Genel Meclis Başkanları ve üyelerinin katılımı ile toplandı.
     Ankara Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Ankara Valisi ve Vilayetler Hizmet Birliği Başkanı Alaaddin Yüksel, Kurulda bir konuşma yaptı.
     Dünyada hızlı bir değişim yaşandığını ve buna paralel olarak vatandaşların devletten beklentilerinin de arttığına dikkati çeken Yüksel, vatandaşların, Vilayetler Hizmet Birliği ile ilgili algısını doğru değerlendirmek gerektiğini bildirdi.
     Misyon ve vizyon belirlemede vatandaş odaklı olmayı esas alacaklarını vurgulayan Yüksel, kurumsallaşmaya ağırlık vereceklerini ve bu noktada norm kadro, performans kriterleri ve muhasebe sistemlerini kullanacaklarını ifade etti.
     Yüksel, uluslararası bir kuruluşla yürüttükleri mali denetim çalışmaları hakkında da bilgiler verdi.
     İl Özel İdarelerinin Türk kamu yönetimi içerisinde idari yapılanmasındaki yerinin korunması gerektiğini vurgulayan Yüksel, İl Özel İdarelerinin mahalli hizmetleri kırsal alanda iyi yönetme kabiliyetleri oldukça başarılı. Toplum kalkınmasındaki tarihsel tecrübeleri ile İl Özel İdarelerinin yerel kalkınma görevlerini layıkıyla yerine getirdiğine olan inancım tamdır diye konuştu.
     Van Depremindeki kayıplardan duyduğu üzüntüyü bir kez daha dile getiren Yüksel, Vilayetler Hizmet Birliği olarak Vanda 24 derslikli bir ilköğretim okulu yaptırmayı encümen olarak kararlaştırdıklarını ve Van Valiliği ile protokol imzaladıklarını da kaydetti.
     Genel Kurul, gündeminde bulunan konuların müzakeresi ve oylaması yapılması ile tamamlandı.
     (BAR-TOL)
<< Önceki Haber Vilayetler Hizmet Birliği 34. Olağan Genel Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER