Vandaki binalara dijital kimlik

Vandaki binalara dijital kimlik -Kentte meydana gelen depremlerden sonra tespitleri kolaylaştırmak ve verilere daha kolay ulaşmak için kentteki tüm binalara dijital kimlik çıkarıldı


VAN (A.A) - Özkan Bilgin - Vanda meydana gelen depremlerden sonra tespitleri kolaylaştırmak ve verilere daha kolay ulaşmak için kentteki tüm binalara dijital kimlik çıkarıldı.
     Van Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Eset Çeçen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 23 Ekim ve 9 Kasım 2011 tarihlerinde meydana gelen depremlerin ardından kentte ilk kez arazi çalışması yapıldığını söyledi.
     Belediye sınırları içerisindeki bütün binaların hasar durumu, kat sayısı, bina ve konut içindeki birey sayılarının tek tek belirlenerek bilgisayar ortamına yüklendiğini vurgulayan Çeçen, bu çalışmalarla kısa sürede Van Kent Bilgi Sistemine geçiş yapılacağını ifade etti.
     Çeçen, belediye görevlilerince kentteki 30 mahallenin yapısal bilgilerinin bilgisayar ortamına taşındığını bildirerek, Kentteki depremlerden sonra tespitleri kolaylaştırmak ve verilere daha kolay ulaşmak için binalara kimlik verildi dedi.
     Bilgisayar ortamındaki programda mahallelerin kuş bakışı görüntüsü üzerinden binaların numaralandırıldığını anlatan Çeçen, program sayesinde binaların adresi, ruhsat ve hasar durumları, kullanma amacı, kat sayısı ve yapı malzemesi gibi birçok bilgiye de ulaşılabildiğini kaydetti.
     Çeçen, depremin ardından yapılara ruhsat verme işleminin durdurulduğunu anımsatarak, şöyle konuştu:
     Kentte yaşanan depremlerden sonra tadilat, güçlendirme, çelik konstrüksiyon gibi işlemler için yapılara geçici ruhsat veriyorduk. Bu süre zarfında Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca zemin etütleri yapılarak, imar çalışması tamamlandı. Artık binalara ruhsat verilmiyor fakat bundan sonra yapılacak işlemlerin ardından binalara yeniden ruhsat verilmeye başlanacak.
    
     -7 bin konut yıkıldı-
    
     AFADın hazırladığı hasar tespit raporuna göre, Van merkezde ağır hasar gören 14 bin 239 konutun yıkılması gerektiğine değinen Çeçen, şimdiye kadar 7 bin binanın yıkım işleminin tamamlandığını, diğer binaların yıkımı için de çalışmaların devam ettiğini sözlerine ekledi.
    
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Vandaki binalara dijital kimlik Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER