Vali Güvenç, Birecikte

Vali Güvenç, Birecikte -Güvenç: Artık bizim çocuklarımız Amerikalı, İngiliz ve Almanla rekabet ediyor


ŞANLIURFA (A.A) - Vali Celalettin Güvenç, Artık bizim çocuklarımız Amerikalı, İngiliz ve Almanla rekabet ediyor dedi.
     Valilik basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, Güvenç, Birecik ilçesini ziyaret ederek açılışlara katıldı.
     Çok Amaçlı Toplum Merkezi (ÇATOM) ile Halk Eğitimi Merkezi (HEM) kursiyerlerinin yıl sonu sergilerinin açılışını yapan Güvenç, burada yaptığı konuşmada, çok iyi imkanlar ve hükümetin sağladığı desteklerle vatandaşın karşısına çıkmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti.
     Birecikin altyapı bakımından iyi durumda olduğunu ve bu yönüyle ilçeler arasında ilk sırada yer aldığını aktaran Güvenç, bu imkanları en iyi şekilde değerlendirmek için çaba harcadıklarını bildirdi.
     Konuşmasında anne ve babalara çocuklarını okullara ve kurslara göndermeleri çağrısında da bulunan Güvenç, şunları kaydetti:
     Artık bizim çocuklarımız Amerikalı, İngiliz ve Almanla rekabet ediyor. Onlarla yarışacak bilgi düzeyinde, mesleki kapasitede yetiştirmek zorundayız. Bu çabalar bunun içindir.
     Birecikin, Fırat Nehrinin kenarında bir inci gibi parladığını ifade eden Güvenç, sağlanan destekle sahilin farklı bir görünüme kavuşacağını dile getirdi.
     Vali Güvenç, daha sonra GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığınca yaptırılan Çok Amaçlı Toplum Merkezi ile İstihdama Kadın Eli Değiyor projesi kapsamında 72 kadının aşçılık ve komi eğitimi alarak istihdam edilmesini sağlayacak restoran açılışını yaptı.
     Güvenç, Birecikteki temasları kapsamında HEM kursiyerlerince yapılan eserlerin sergilendiği yıl sonu sergisini de açtı.
     Vali Celalettin Güvenç, açılışın ardından Kaymakamlık tarafından düzenlenen spor turnuvalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi.
     Törene, AK Parti Şanlıurfa milletvekilleri Yahya Akman ve Kasım Gülpınar ile Birecik Kaymakamı Oktay Erdoğan, Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı bazı daire amirleri ve kursiyerler katıldı.
    
     Muhabir: Müslüm Etgü
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber Vali Güvenç, Birecikte Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER