Üreticilere çocuk işçi çalıştırılmaması uyarıları

Üreticilere çocuk işçi çalıştırılmaması uyarıları taşıyan şapka ve tişört dağıtıldı


TRABZON (A.A) - Kaliteli Fındık Projesi kapsamında, üreticilere çocuk işçi çalıştırılmaması uyarıları taşıyan şapka ve tişört dağıtıldığı bildirildi.
     Trabzon Ticaret Borsasından (TTB) yapılan yazılı açıklamada, TTB tarafından koordine edilen, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca desteklenip, fındık ihraç rekortmeni Oltan Gıdanın da finanse ettiği proje ile fındık bahçelerinde çocuk işçi çalıştırılmaması yönündeki uyarılara kentteki üreticilerin büyük ölçüde riayet ettiği belirtildi.
     Oluşturulan kontrol ekipleri tarafından, bahçelerde fındık toplayan üreticilere yapılan ziyaretlerde şapka ve tişört hediye edildiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
     Üzerinde çocuklar fındık değil, oyun bahçesine yazılı tişört ile şapkalardan alan üreticiler, projenin jüt çuval dağıtımından bahçelerdeki çocuk işçi çalıştırılmaması ve kurutma işlemine kadar olan aşamalarını takip ettikleri ve başarılı buldular. Kaliteli Fındık Projesi 2012nin birinci kısmında üreticilerin naylon çuval kullanmasını önlemek için 50 bin jüt çuvalın dağıtıldı. İkinci aşamada ise bölgenin yağışlı bir iklim yapısına sahip olması nedeniyle sorun yaşanan kurutma işlemi için 11 makineden oluşturulan bir merkez hizmete girdi.
    
     Muhabir: Meltem Yılmaz
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber Üreticilere çocuk işçi çalıştırılmaması uyarıları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER