Ünyede kurban pazarında satıcılar ve alıcılar

Ünyede kurban pazarında satıcılar ve alıcılar sahte paraya karşı uyarıldı


ORDU (A.A) - Ünye Emniyet Müdürlüğüne bağlı Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ekipleri, ilçenin kurban pazarında vatandaşları ve satıcıları sahte paraya karşı broşür dağıtarak uyardı.
     Kurban Bayramı öncesinde sahte paraların piyasaya girip mağduriyet yaşanmaması için Ünye Emniyet Müdürlüğüne bağlı Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ekiplerince vatandaşlar ve satıcılar uyarıldı.
     İlçenin Saca Mahallesine kurulan hayvan pazarında bayramın yaklaşmasıyla hareketlilik artmaya başladı. Bu hareketliliği fırsat bilmek isteyenlere karşı tedbir amaçlı Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ekiplerince broşür dağıtılarak satıcılar ve alıcılar uyarıldı.
     Ekipler, dağıttıkları broşürlerle duyarlılığı artırmayı amaçlarken, konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı:
     Sahte parayı aldığınız kişiye kesinlikle iade etmeyin, en kısa sürede 155 Polis İmdatı arayın veya yakın polis birimini olaydan haberdar edin. Şahsı mümkün mertebe oyalayın, sanık durumuna düşme korkusuyla ya da bana ne düşüncesiyle pasif kalmayıp olayı sineye çekmeyin. Banknotlardaki güvenlik önlemleri için dikkat edilmesi gerekenler ise kabartma baskısı, gizli görüntü, holografik şerit folyo, renk değiştiren şerit, emniyet şeridi, filigran, banknotlar arasındaki boyut farkına dikkat edin.
    
     Muhabir: Hacer Öztürk
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Ünyede kurban pazarında satıcılar ve alıcılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER