Üniversite kavşağı Karataşı rahatlatacak

Üniversite kavşağı Karataşı rahatlatacak -Gaziantep Üniversitesi Köprülü Kavşak çalışması hızla devam ediyor


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Gaziantep Üniversitesi önünde Mayıs 2012 tarihinde yapımına başlanan Gaziantep Üniversitesi Köprülü Kavşak, inşaat çalışmaları hızla devam ediyor.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, 24 saat süreli 2 vardiya sistemiyle devam eden Gaziantep Üniversitesi Köprülü Kavşak projesinde son yaklaşıldı.
     Çalışmalarla ilgili bilgi veren Fen İşleri Daire Başkanı Hasan Hüseyin Sülü, Burç-Kilis istikameti ve Karataş-şehir merkezi arasında direkt geçişi kolaylaştırmak ve bu bölgede oluşan trafik yoğunluğunu ortadan kaldırmak istiyoruz. Büyükşehir Belediyemiz tarafından gerçekleştirilen 11. köprülü kavşak çalışması olan Gaziantep Üniversitesi Köprülü Kavşak inşaatı, kapsamı ve boyut olarak kentimizde yapılan en büyük kavşaktır dedi.
     Sülü, proje kapsamında 780 adet fore kazık, 4,5 kilo metreye yakın atık su ve yağmursuyu, 1 kilo metreye yakın da içme suyu deplasesi ile 50 bin metreküp kazı, 30 bin metreküp dolgu çalışması yaptıklarını belirtti.
     Yaklaşık 10 milyon TLye mal olacak kavşak çalışması için öngörülen sürenin daha önceki kavşak çalışmalarıyla aynı olduğunu belirten Sülü, Bundan önce gerçekleştirdiğimiz köprülü kavşak projelerinde olduğu gibi 90 gün gibi kısa bir sürede bu çalışmayı da tamamlamayı planlıyoruz. Vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için çalışmalarımız tüm hızı ile devam ediyor. Amacımız bir an önce çalışmaları tamamlayarak trafiği rahatlatmaktır dedi.
     Projenin geride bıraktıkları 58 günlük süreci içerisinde yapılan fore kazık imalatlarının Cuma günü sonlanacağını vurgulayan Sülü, alt yapı çalışmalarının yüzde 85nin tamamlandığını bildirdi.
     Tünel beton döküm çalışmalarının da hızla sürdürüldüğünü anlatan Hasan Hüseyin Sülü, şunları kaydetti:
     Bu kavşak tamamlandığında Üniversite Bulvarından gelen trafik 4 şerit olarak yer altına batıp, 2 şerit Burç-Kilis istikametinde direk geçiş ve 2 şerit de 216 Nolu Caddeye beklemeden geçecek. Bu bölgedeki bekleme ve geçişlerden kaynaklanan trafik sorununu ortadan kaldıracağız.
     Bu çalışmalar sırasında belediyenin belirlediği servis yolu için yaklaşık 250 adet yön ve uyarı levhası yaptırdıklarını hatırlatan Sülü, çalışma tamamlanıncaya kadar trafik akışına ve trafik levhalarına yardımcı olan vatandaşlara teşekkür etti.
    
     -20 kilometre raylı sistem yapıldı-
    
     Ezo Gelin Emlak-Gaziantep Üniversite Hastanesi Acil Servis arasındaki yol ile Burç Kavşağı-Gaziantep Üniversitesi giriş kapısı arasındaki mesafede kazı çalışmalarının yapıldığını anlatan Sülü, en kısa zamanda bu güzergahta yeni asfaltın yapılacağını ifade etti.
     Fen İşleri Daire Başkanı Sülü, açıklamasını şöyle tamamladı:
     Nüfusu 2 milyona yaklaşan kentimizde ulaşım sorunlarını çözmek adına Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak, 20 kilometreye yakın raylı sistem hattı yaptık. 10 köprülü kavşak imalatı yaparak kentin ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Halkımızdan diğer çalışmalarımızda gösterdikleri anlayış ve sabrı burada da bekliyoruz.
    
     Muhabir: Zeynep Yücetaş
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Üniversite kavşağı Karataşı rahatlatacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER