Ulaştırma Denizcilik Haberleşme Bakanı Yıldırım:

Ulaştırma Denizcilik Haberleşme Bakanı Yıldırım: Bazıları Türk Kürt kardeşliğine halel getirmek için kafa karıştırıcı laflar ederken, kardeşliği zedelemeye çalışırken, biz milletin yollarını yapıyoruz, gönüllerinin yollarını yapıy


İZMİR (A.A) - Ulaştırma Denizcilik Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Bazıları Türk Kürt kardeşliğine halel getirmek için kafa karıştırıcı laflar ederken, kardeşliği zedelemeye çalışırken, biz milletin yollarını yapıyoruz, gönüllerinin yollarını yapıyoruz dedi.
     Bakan Yıldırım, hava muhalefeti nedeniyle Saray Düğün Salonunda gerçekleştirilen Ödemiş Devlet Hastanesi Temel Atma Töreninin ardından aynı salonda AK Parti İzmir Teşkilatınca düzenlenen toplantıya katıldı.
     Bakan Yıldırım, Ödemişin merkez nüfusunun 100 bini, Ödemiş Ovasındaki toplam nüfusun ise 300 bini aştığına işaret ederek, toplantının yapıldığı salonun bu büyüklükteki Ödemişe yakışmadığını, Ödemişe yakışır bir salon yaptırmak için bir planlama yaparak hayata geçireceklerini söyledi.
     Bu sözlerinin ardından salondakilerce İzmirin Efesi Binali Yıldırım şeklinde slogan atılması üzerine Yıldırım, Efelik sizde kalsın, biz İzmirin hizmetkarıyız diye karşılık verdi.
     Ödemiş-Kiraz arasına demir yolu yapacaklarını, projenin son rötuşlarının yapıldığını ifade eden Yıldırım, Siz her türlü hizmetin en güzelini hak ediyorsunuz. Türkiye Cumhuriyetinin bağımsızlığı, kurtuluşu, istiklali, efelerin gösterdiği kahramanlıklar neticesinde gerçekleşti diye konuştu.
    
     -Milletin yollarını yapıyoruz-
    
     Yıldırım, AK Parti milletvekillerinin sahada milletin sorunlarını tespit ettiğini, sorunlara çözüm ürettiğini dile getirerek, şunları söyledi:
     AK Parti milletvekilleri sahada. Kürtlerle Türkleri ayrı ayrı raflara koymakla meşgul değil, onlar milletin içindeler. Kürtüyle, Türküyle beraber. Ay yıldızlı bayrağın dalgalandığı her yerdeler. Bazıları Türk Kürt kardeşliğine halel getirmek için kafa karıştırıcı laflar ederken, kardeşliği zedelemeye çalışırken biz milletin yollarını yapıyoruz, gönüllerinin yollarını yapıyoruz.
     Sahada yaptıkları çalışmalarda çiftçilerin 10 metreden derin artezyen kuyularına su saati bağlanmasına ilişkin karardan duydukları rahatsızlığı öğrendiklerini belirten Yıldırım, Kuyulara saat konacak, bu sorunun düzelmesi lazım dediler. Bakanımız, Başbakanımızla görüştük. Çalışmalar yapılıyor. Günü gelmeden bu yanlışlık düzeltilecek dedi.
    
     -İzmirli bıktı, usandı-
    
     Bakan Yıldırım, İzmirin sürekli şikayet eden, ama hizmete gelince ortalıkta gözükmeyenlerin nakaratlarından bıktığını kaydederek, şöyle devam etti:
     İzmirli artık hizmet bekliyor. Her ay yeni bir hizmetin müjdesini vererek 2013ü dolu dolu geçireceğiz. Kaybedecek vaktimiz yok. İşimiz hizmet, gücümüz millet, işimiz hizmet, gücümüz İzmir. İzmire ayak bastığımız ilk gün dedik ki, İzmirde söylem siyasetini sona erdireceğiz, hizmet siyasetini getireceğiz. 35 İzmir 35 Proje dedik yola çıktık. Bugün onlar projelerimizi sayamazlar, ama biz 15ini başlattık. İşte hizmetin adı budur. Bu projeler öyle laf olsun torba olsun diye değil, her biri milyarlık proje. İzmirin yüzyılını hazırlayan projeler.
     İzmirin yıllardan beri yerel yönetimlerde geri kaldığını, ama bu durumdan İzmiri kurtaracak olanın yine İzmirliler olduğunu ifade eden Yıldırım, Onun kararını, İzmir günü geldiğinde en iyi şekilde verecektir. İşimiz seçimleri düşünmek değil, nesilleri düşünmek, seçimlere göre değil nesillere göre hizmet etmektir dedi.
    
     Muhabir: Halil Şahin / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Ulaştırma Denizcilik Haberleşme Bakanı Yıldırım: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER