Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım:

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım: -4 milyon İzmirlinin içinde biri olarak İzmirde çalışmaya devam edeceğiz -Bizim için siyaset, hizmet demektir. Hizmet olmazsa biz siyasetin içinde olmayız (Fo


İZMİR (A.A) - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, siyaseti millete hizmet için yaptıklarını belirterek, Bizim için siyaset, hizmet demektir. Hizmet olmazsa biz siyasetin içinde olmayız dedi.
     Binali Yıldırım, İzmir programı kapsamında Seabird Havayollarının hava taksisi ile İzmirden, Çeşme ilçesinin Alaçatı beldesine geldi.
     Alaçatıda hava taksinin seferlere başlaması dolayısıyla düzenlenen törende konuşan Yıldırım, Deniz uçağıyla İzmirden Alaçatıya ilk uçuşumuzu gerçekleştirdik. Acele etmeyin Çeşmeyi, Alaçatıyı havadan bir temaşa edelim dedim. Keyifli bir uçuştu dedi.
     Yıldırım, yeni bir hizmeti, ilklerin şehri İzmirden başlattıklarını, uçuşların ilk etapta İstanbul-İzmir, İzmir-Bodrum arasında yapılacağını, daha sonra yeni güzergahlarla hizmet alanının genişleyeceğini ifade etti.
     Bakan Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü:
     Bu proje bakanlığımıza ilk geldiği zaman, arkadaşlar biraz tereddütle karşıladı. Çünkü bir ilkti. İlk olan şey genellikle pek hoş karşılanmaz. İlk olan şeyde bizde bir hoşnutsuzluk olur. Çok kapsamlı bir araştırma, inceleme süreci geçirdik. Doğrusu böyle bir mevzuatımız bile yoktu. Bu vesileyle mevzuat oluşturuldu. İzin süreci biraz zaman alsa da nihayet lisans işini tamamladık. Artık her şey tamam. 28 Haziran itibariyle resmen ticari seferler başlayacak. Hayırlı uğurlu olsun.
     İlk uçuşa katıldığını belirten Binali Yıldırım, Uçuş emniyetli. Şirket yetkilileri güvenli uçuş için çok titiz davranıyor. İnsan hayatı her şeyden önce gelir. Önce biz kendimiz deneyelim dedik. Hiç bir sıkıntı yok. Aynen otomobil, uçak gibi güvenli bir seyahat dedi.
     Bakan Yıldırım hava taksinin indiği Mersin Körfezi ile Alaçatı arasındaki 6 kilometrelik yolun yapımının sürdüğünü de ifade ederek, şunları söyledi:
     Ülkemizin gelişmesine, turizmine, ticaretine özellikle İzmirimizin ekonomisine katkı sağlayanlara gereken yardımı, desteği yapmak bizim görevimiz. İzmir günden güne gelişiyor büyüyor, İzmire hayat geldi, canlandı. İzmirin her tarafında yatırım var. İzmirde gün geçmiyor ki ulusal ve uluslararası bir toplantı olmasın. Kruvaziyer limanı için ihale süreci başlattık. İzmire ilk etapta 5 tane yat limanını ihale ediyoruz.
     Ayrıca Çeşmede iki tane daha yat limanı yapacaklarını, Adnan Menderes Havalimanı yeni terminal binasının temelini de yeni attıklarını hatırlatan Yıldırım, konuşmasını şöyle tamamladı:
     İzmirin gelecek 20-30 yılına hizmet edecek muazzam havayolunu yapıyoruz. İzmir böyle güzel diyenleri görüyorum bu günlerde. İzmir hizmetle güzel, hizmet olmayan İzmir kimin ne işine yarayacak. Hizmetlerle İzmir daha güzel olsun. Mevcutlar yeter, bundan başka istemiyorum demek İzmire yakışmaz. İzmir, Türkiyenin turizminin en önemli merkezlerinden biri olacak bir şehir ama yok. Yatak sayısı Antalya Belekin yarısından daha az. Bu İzmire layık görülebilir mi- Hayır. İzmir bunların hepsine layık olacak. 4 milyon İzmirlinin içinde biri olarak İzmirde çalışmaya devam edeceğiz. Bizim için siyaset, hizmet demektir. Hizmet olmazsa biz siyasetin içinde olmayız.
     Seabird Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Kürşat Arusan da İstanbul, Ege ve Akdenizin birbirleri arasında hava ulaşımı olmayan önemli kıyı kentlerini deniz-kara entegre havayolu taşımacılığıyla buluşturmayı amaçladıklarını söyledi.
     Arusan, Biz bu işi keyifle yapıyoruz. Üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizde bu işi yaygınlaştırmayı hedefliyoruz diye konuştu.
    
     -Milli futbolcularla görüştü-
    
     Bakan Yıldırım, törenin ardından Çeşme Marrakech Beach Clupta tatillerini sürdüren milli futbolcular Selçuk İnan, Arda Turan, Gökhan Gönül, Burak Yılmaz ve Selçuk Şahin ile teknik direktörler Yılmaz Vural ve Tayfur Havutçu ile bir süre görüştü. Futbolcular, Bakan Yıldırıma yakındaki bir evden yüksek sesle müzik yayını yapılmasından şikayetçi olduklarını dile getirdi.
     Yıldırım, Çeşmede Denizciler Derneğinin de açılışını yaptı.
    
     Muhabir: Ali Rıza Karasu / Bahri Okumuş
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER