Türkiye Müteahhitler Federasyonu Genel Başkan Vekili

Türkiye Müteahhitler Federasyonu Genel Başkan Vekili Karataş: "Yapıcı siyaset ve eleştiri sergilemek suretiyle iktidara destek olalım, arazileri yasal hale getirelim"


ANTALYA (A.A) - Türkiye Müteahhitler Federasyonu Genel Başkan Vekili ve Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Deniz Karataş, "Yapıcı siyaset ve eleştiri sergilemek suretiyle iktidara destek olalım, arazileri yasal hale getirelim" dedi.
     Karataş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kamuoyunda 2B olarak bilinen vasfını yitirmiş orman arazileri sorununun Cumhuriyetin ilanından beri tartışıldığını vurguladı.
     Bu arazilerin orman dışı kullanımında kamunun menfaati olduğunu belirten Karataş, "Antalyada 300 milyon metrekare civarında 2B arazisinde 82 bin 699 kullanıcı bulunuyor. Arazilerin satışından yaklaşık 4 milyar lira gelir bekleniyor" diye konuştu.
     Yıllardan bu yana devam eden, devlet ile bu arazileri kullananlar arasındaki sorunun ortadan kaldırılması için hükümetin cesur ve radikal bir kararla arazileri, kullanıcıları öncelikli olmak kaydıyla satma kararı aldığını dile getiren Karataş, iyi niyetle ve vatandaşın mağduriyetinin giderilmesine yönelik çalışmalarda eksiklikler nedeniyle mağduriyetler ortaya çıktığını ifade etti.
     Arazilerin rayiç bedellerinin belirlenmesinde sadece yola uzaklığın baz alındığını, kuru veya sulu tarım yapılabilme farkına bakılmadığını savunan Karataş, bunun da mağduriyetlere neden olabildiğini kaydetti.
     Vatandaşların üzerinde yaşadığı araziyi sahiplenme arzusu içinde olduğunu, bu nedenle eylemler yapıldığını anlatan Karataş, şunları söyledi:
     "2B protestolarını provoke eden kötü niyetli kişiler vatandaşın haklı oldukları bir hususta haksız duruma düşmesine neden olabilir. 2B konusunda mağdur vatandaşlar kullanılarak polisle halk karşı karşıya getirilmeye çalışılıyor. Vatandaşların yol kapatması, defterdarlık binasını taşlaması demokratik zeminlerde yapılacak eylemler değil. Sorunun çözümü için iktidarı, muhalefeti, orman köylülerimiz ve tüm vatandaşlarımıza çağrıda bulunuyorum. Sağ duyulu davranalım, protestolarımızı yasal çerçevede yapalım. Provokasyonlara gelmeden yasal zeminlerde, kamu malına zarar vermeden sorunu beraber aşalım."
     Antalyanın önündeki engelin mutlaka kaldırılması gerektiğini vurgulayan Karataş, "Yapıcı siyaset ve eleştiri sergilemek suretiyle iktidara destek olalım, arazileri yasal hale getirelim" dedi.
     Karataş, 2B arazilerinin rayiç bedellerini belirlenmesinde bazı eksikler yaşandığını öne sürerek, "Detaylara inilerek gerçek orman köylüsüyle rant için bulunanları ayırt etmek gerekir. Dedesinden babasından kalanlarla arazilere sonradan gelip yerleşenleri ayırt etmek gerekir" diye konuştu.
     Uygulamayla 2B şerhlerinin yapılaşmaya engel olmaktan çıktığını dile getiren Karataş, "Meselenin Türkiyede özellikle Antalyanın meselesi olduğunu, çünkü 2B arazisi bulunan iller arasında ilk sırada yer aldığını birinci sıradadır. Belediyelerimiz uzun süredir arsa üretemiyor, imara parseller açılamıyor, şehir sıkıştı. Bu sorunun çözümü kente büyük katkı sağlayacak" dedi.
    
     Muhabir: Hüseyin Kanber
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Türkiye Müteahhitler Federasyonu Genel Başkan Vekili Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER