Türkiye İşitme Engelliler Futbol Şampiyonası başladı

Türkiye İşitme Engelliler Futbol Şampiyonası başladı -Milli takım seçmelerinin de yapıldığı Marmaristeki şampiyonaya 8 işitme engelli futbol takımı katılıyor


MUĞLA (A.A) - Türkiye İşitme Engelliler Futbol Şampiyonası, Marmariste başladı.
     Marmaris Şehir Stadı ve Beldibi futbol sahalarında yapılan şampiyonaya Türkiyenin değişik yerlerinden 8 işitme engelli futbol takımının katıldığı belirtildi.
     Şampiyonanın ilk gün maçlarında A Grubunda Üsküdar İşitme Engelli Futbol Takımı, Manavgat İşitme Engelli Futbol Takımını 3-1, Kırşehir İşitme Engelli Futbol Takımı ise Antakya İşitme Engelli Futbol Takımını 2-0 yendi. B Grubu maçlarında da Trabzon İşitme Engelli Futbol Takımı ile Diyabakır İşitme Engelli Futbol Takımı 0-0, Sefaköy İşitme Engelli Futbol Takımı ile Konya İşitme Engelli Futbol Takımı 1-1 berabere kaldı.
     Karşılaşmalarda arkadaşları, antrenörleri ve hakemlerle işaret dili ile anlaşmaya çalışan sporcuların sessiz gol sevinçleri de dikkati çekti.
     Marmaris Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Ahmet Kocabıyık, gazetecilere yaptığı açıklamada, saha ile hava şartlarının futbol için çok uygun olduğunu belirterek, çekişmeli ve heyecanlı maçlar oynandığını söyledi.
     Gruplardaki ikinci maçların daha çekişmeli geçmesinin beklendiğini belirten Kocabıyık, Karşılaşmalar çok zevkli geçiyor. Bütün futbolseverleri bu maçları izlemeye davet ediyorum dedi.
     Pazar günü Beldibi sahasında üçüncülük ve dördüncülük, Marmaris Şehir Stadında ise final maçı oynanacağını kaydeden Kocabıyık, mücadele eden takımların İşitme Engelliler Liginin en elit takımları olduğunu ifade etti.
     Kocabıyık, şampiyonayı İşitme Engelliler Milli Takımı antrenörlerinin de izlediğini ve maçların aynı zamanda milli takım seçmeleri olduğunu bildirdi.
    
     Muhabir: Levent Kişi
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber Türkiye İşitme Engelliler Futbol Şampiyonası başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER