Türk Yerel Hizmet

Türk Yerel Hizmet-Sen Genel Başkanı Koyuncu: -Büyükşehir statüsünde, yüzlerce kilometre uzaklıktaki köylere ve beldelere daha zor hizmet götürüleceği bir gerçek


ANTALYA (A.A) - Türk Yerel Hizmet-Sen Genel Başkanı İlhan Koyuncu, Büyükşehir statüsünde, yüzlerce kilometre uzaklıktaki köylere ve beldelere daha zor hizmet götürüleceği bir gerçek dedi.
     Türk Yerel Hizmet-Sen Eğitim ve İstişare Toplantısı, Antalyanın Manavgat ilçesinde başladı. Sidede bir otelde gerçekleşen toplantıya merkez yönetim kurulu üyeleri, il temsilcileri, şube başkanları ve sendika üyeleri katıldı.
     Koyuncu, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Büyükşehir Belediye Yasası ile tüm il sınırlarının büyükşehire dahil edilmesini eleştirerek, Uluslararası yerel yönetimlerde halka hizmetin yakın birimlerden daha iyi götürüleceği bir gerçek iken, büyükşehir statüsünde, yüzlerce kilometre uzaklıktaki köylere ve beldelere daha zor götürüleceği bir gerçek. Bu durum bizler ve halkımız tarafından endişe ile bekleniyor diye konuştu.
     Yasayı endişe içinde beklediklerini kaydeden Koyuncu, Yeni bu süreçte 30 ilimizdeki il özel idarelerinin kapatılması, belde belediyelerin kapatılması, buradaki çalışanların büyükşehir belediye kadrolarında değerlendirileceği bilgilerimiz dahilindedir. Ancak bu kadroların ne zaman açılacağı ve ne şekilde verileceğini çalışanlarımız diken üzerinde beklemektedirler diye konuştu.
     Toplantı yarın sona erecek.
    
     Muhabir: Mustafa Taş
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER