Türk Telekom firmasının fiber yatırımları

Türk Telekom firmasının fiber yatırımları -Kurumsal Müşteri Başkanı Akarca: -"Birinci çeyrek itibarıyla Türkiyede yaklaşık 170 bin kilometrelik fiber altyapısını tamamladık"


BURSA (A.A) - Türk Telekom Kurumsal Müşteri Başkanı Mehmet Ali Akarca, yılın birinci çeyreği itibarıyla Türkiyede yaklaşık 170 bin kilometrelik fiber altyapısını tamamladıklarını bildirdi.
     Akarca, Türk Telekom Batı-2 Bölge Müdürlüğünde düzenlenen "Bursa Basın Buluşmaları" toplantısında yaptığı konuşmada, ülkenin dört bir yanında fiber dönüşümü gerçekleştirmek üzere yatırımlara hız kesmeden devam ettiklerini söyledi.
     Fiber altyapı konusunda kısa zamanda önemli mesafe aldıklarını belirten Akarca, "Birinci çeyrek itibarıyla Türkiyede yaklaşık 170 bin kilometrelik fiber altyapısını tamamladık. Dünyanın çevresi yaklaşık 40 bin kilometre. Biz fiber altyapısı olarak dünyanın çevresinde 4 tur atmış durumdayız- dedi.
     Akarca, fiber yatırımları, sadece ülkenin kar getirecek alanlarında değil, tamamında yürüttüklerine dikkati çekti.
     Türkiyedeki data ve veri tüketiminin her geçen gün arttığına işaret eden Akarca, şöyle konuştu:
     "Dijital dönüşüm vizyonumuz çerçevesinde Türkiyeyi dijitalleştirmek ve dünyaya açmak için çabalıyoruz. Türkiye, her yeni teknolojiye çok daha iyi uyum sağlayabiliyor. Dünyaya açılmak demek, Türkiyede iş yapan firmaların dünyada daha rahat iş yapabilmesine olanak sağlamak, bir altyapı sağlamak ve onların gelişimine katkıda bulunmak demektir."
     Türk Telekom Batı-2 Bölge Müdürü Ahmet Yanbay ise Bursayı, 5 bin kilometreyi aşan fiber altyapısıyla büyüme stratejisinin merkezine koyduklarını dile getirerek, bu çerçevede yaptıkları sosyal sorumluluk projelerinin devam ettiğini anlattı.
    
     Muhabir: Esra Kaymak
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Türk Telekom firmasının fiber yatırımları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER