Türk Sağlık

Türk Sağlık-Sen İzmir Üniversite Şubesi Başkanı Zengin: (DEÜ) Hastane ekonomik sıkıntı içerisinde denilerek döner sermayeler düşürülmüştür


İZMİR (A.A) - Türk Sağlık-Sen İzmir Üniversite Şubesi Başkanı Yasemin Zengin, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Hastanesinde döner sermayelerin düşürüldüğünü, çalışanlardan kişi başına 300-400 lira kesinti yapıldığını öne sürdü.
     Zengin, hastane önünde yaptığı basın açıklamasında, çalışanların parasından kesinti yapılarak tasarruf edilemeyeceğini ifade etti.
     Yasemin Zengin şöyle konuştu:
     Hastane ekonomik bir sıkıntı içerisinde denilerek döner sermayeler düşürülmüştür. Birim kat sayıları aşağı çekilmiştir. Kişi başı 300 ile 400 lira arasında kesinti yapılmaktadır. İdarenin çalışanın döner sermaye ödemesi hakkında böyle bir tasarruf yetkisi yoktur. Bu işlem tamamen keyfi bir iştir. Üniversite hastaneleri bazı mali sıkıntılarla karşı karşıya kalmıştır. Fakat bunun çaresi çalışanın döner sermayesini düşürmek değildir. Bunun hastaneye bir katkısı olmayacak aksine çalışanın motivasyonunu düşürecek. Uzun vadeli ve kalıcı çözümler bulunmalıdır. Çalışanlar olarak her gün oturma eylemi yapacağız. Gerekirse grev yapacağız. dedi.
    
     Yayıncı: Ramazan Ercan

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER