Türk Diş Hekimleri Birliğince Çamlıhemşindeki

Türk Diş Hekimleri Birliğince Çamlıhemşindeki ilköğretim okullarında diş taraması yapıldı


RİZE (A.A) - Türk Diş Hekimleri Birliğine bağlı İstanbul, Bursa, İzmir, Rize ve Trabzon şubelerinden yedi diş hekiminin, Çamlıhemşinde beş ilköğretim okulunda Diş taraması ve diş sağlığı eğitimi çalışması yaptı.
     Türk Diş Hekimleri Birliği Toplum Sağlığı Komisyon üyesi Dr. Zerrin Küpçü, yaptığı açıklamada, Türkiye genelinde 11 il ve 25 okulda 3 bin öğrenciyi kapsayacak diş taramasının başlangıcını Çamlıhemşin ilçesinde gerçekleştirdiklerini belirtti.
     Diş taraması çalışmasında 1. sınıf öğrencilerinin ayrı bir kategoride ele alındığını belirten Küpçü, Tüm 1. sınıf öğrencileri ağız sağlığı ve diş taraması yapıldıktan sonra tedavi ve bakımı yapılarak dört yıl boyunca takip edilecek. Yılda 3 kez kontrol edilecek 1. sınıf öğrencileri dört yılın sonunda Türk Diş Hekimleri Odası tarafından raporlandırılacak. Eğer başarılı bir sonuç alınmış ise ülke genelinde uygulamaya konulacak. Yeni başlayan her 1. sınıf öğrencisi de bu sisteme dahil edilecek.
     Ayrıca, projenin sağlıklı ve kalıcı olması için 1. sınıf öğretmenlerine ve ailelerine de eğitim verilerek. Bu eğitim çeşitli dokümanlarla desteklenecek. İkinci kategoride değerlendirilen 2. sınıftan 8. sınıfa kadar olan öğrencilere de diş sağlığı eğitimi, diş fırçası, diş macunu ve eğitsel malzeme verdik dedi.
     Çamlıhemşin Belediye Başkanı İdris Lütfü Melek ise projenin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile iş birliği içerisinde bakanlık ve valilik onayı ile yapıldığını belirterek, ağız diş sağlığını geliştiren okullar projesinin bilimsel eğitimini Prf. Dr. İnci Oktayın vereceğini söyledi.
     Proje koordinatörlüğünü Dr. Ali Gürlekin, yerel takip ve sorumluluğunu Trabzon Diş Hekimleri Odası Başkanı Dr. Önder Taşanın üstlendiği çalışmanın, sponsorluk ve her türlü altyapı hizmetlerinin Çamlıhemşin Belediyesi tarafından karşılandığını belirtti.
    
     Muhabir: Bülent İsmailoğlu
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Türk Diş Hekimleri Birliğince Çamlıhemşindeki Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER