Türk Büro

Türk Büro-Sen Genel Başkan Yardımcısı Aslan: -"Kamu çalışanlarını, ekonomik ve sosyal açıdan rahatlatmalıyız"


ZONGULDAK (A.A) - Türk Büro-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Aslan, "Kamu çalışanlarını, ekonomik ve sosyal açıdan rahatlatmalıyız" dedi.
     Aslan, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Kamuran Öneri ziyaretinde yaptığı konuşmada, sendikal mücadelenin Türkiyede gelişmekte olduğunu söyledi.
     Demokrasinin oturmadığı toplumlarda sivil toplum örgütü temsilcisi olmanın zor olduğuna dikkati çeken Aslan, şöyle konuştu:
     "Çalışma hayatının ve insanın olduğu yerlerde sorunlar olabilir. Biz de buralarda vatandaşlarımıza yardımcı olmak ve iyi hizmet üretmek adına insanca çalışabileceğimiz koşulları oluşturarak hizmet vermeliyiz. Sosyal güvenlik alanında 2006 yılından sonra 3 kurum birleşti. Bu kurumların daha önce kendi kültürleri vardı. Şimdi biz bunları tek bir kültüre indirmeye çalışıyoruz. Bu anlamda yönetenlere ve çalışanlara çok iş düşmektedir. Kamu çalışanlarını, ekonomik ve sosyal açıdan rahatlatmalıyız. Performanstan yana değil dayanışmadan yanayız."
     Öner de kurum olarak sendikalara aynı mesafede bulunduklarını belirterek, "İl müdürlüğü olarak 3 sendikamıza da eşit mesafedeyiz. Birlikte çalıştığımız arkadaşlarımızla, renk, ırk ve fikir ayrılığı yapmadan hizmet üretmeye çalışıyoruz" diye konuştu.
    
     Muhabir: Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Erdinç Aksoy

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER