22. Hasyurt Tarım Fuarı

22. Hasyurt Tarım Fuarı -Fuar kapsamında düzenlenen sebze teşvik müsabakalarında dereceye giren çiftçilere ödülleri törenle verildi


ANTALYA (A.A) - Finikeye bağlı Hasyurt beldesinde devam eden 22. Hasyurt Tarım Fuarı kapsamında düzenlenen sebze teşvik yarışması sonuçlandı.
     22. Hasyurt Tarım Fuarı kapsamında gerçekleştirilen "Sebze Teşvik Yarışması" için ödül töreni düzenlendi. Törende konuşan Finike Kaymakamı Mesut Yakuta, çiftçilerin yarışmaya gösterdiği ilginin, bölgedeki tarım ürünlerinin kalitesini ortaya koyduğunu söyledi.
     Hasyurt Belediye Başkanı Muammer Genç, yarışmaya 10 dalda 131 çiftçinin katıldığını kaydetti. Tarım yapmanın zorluğunu çok iyi bildiğini dile getiren Genç, "Ürettiğimiz bitkilerimiz adeta bir çocuk gibidir. Çocuğumuza bir damla su vermediğimiz zaman nasıl ağladığını, kendimizin nasıl ıstırap çektiğimizi çok biliriz. Çiftçilerimiz de bu ürünleri üretirlerken çoğu zaman 24 saat uyumadıkları oluyor. Ben bölge çiftçilerimizi ürettikleri ürünler, bölgemize ve ülkemize sağladıkları değerler adına kutluyorum" dedi.
     Finike Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Remzi Aslan, yarışmaya Finike, Demre ve Kumluca ilçelerinden çok sayıda çiftçi katıldığını ancak değerlendirmeye 131 çiftçiyi alabildiklerini, seçim yapmakta son derece zorlandıklarını belirtti.
     Yarışmada çiftçiler, ekim, dikim, sulama, gübreleme, kültürel önlemler, zirai mücadele, verim ve sera teknoloji konularında değerlendirildi. Puanlama sonunda domates dalında Sahilkentten Nail Biçer, salkım domates dalında Demreden Muhammet Vural, kokteyl ve çeri domates dalında Demreden Abdi Soydan, hıyar dalında Hasyurttan Durmuş Uğurlu, patlıcan dalında Hasyurttan Fatih Özpak, kavun dalında Hasyurttan Esma Aydın, sivri biber dalında Mavikentten Selver Arslan, çarliston biber dalında Mavikentten Halil Kızılay, dolma biber dalında Demreden Mehmet Gümrü ve kapya biber dalında Mavikentten Rıfat Sürek birinci seçildi.
     Yarışmada dereceye giren çiftçilere çeşitli hediyeler verildi. Fuarda ayrıca, bu yıl düzenlenen "Çocuk Gözüyle Hasyurt Tarım Fuarı" konulu resim yarışmasında dereceye giren öğrenciler de ödüllendirildi.
    
     Muhabir: Mehmet Çakmak
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber 22. Hasyurt Tarım Fuarı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER