Turistik tesislere Helal sertifikası geliyor

Turistik tesislere Helal sertifikası geliyor -İslam ülkelerinden gelen tatilcilerin şeriat kurallarına uygun ortamda tatil yapabilmeleri için turistik tesislere helal sertifikası verilecek -GCC Standardizasyon Teşkilatı Genel


ANTALYA (A.A) - Körfez Arap Ülkelerinin İşbirliği Konseyi (GCC) Standardizasyon Teşkilatı Genel Sekreteri Abdullah Nabil Molla, İslam Ülkeleri Standartları ve Metroloji Enstitüsü ile imzalanan protokol ile turistik tesislere helal sertifikası getirecek bir uygulama çalışma bildirdi.
     İslam Ülkeleri Standartlar ve Metroloji Enstitüsü (SMIIC) 2012 Foruma katılmak üzere Antalyanın Serik ilçesine bağlı Belek beldesindeki Cornelia De Luxe Otele gelen GCC Standardizasyon Teşkilatı Genel Sekreteri Abdullah Nabil Molla, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türk hükümetine Antalyada düzenlenen organizasyonda İslam ülkeleri temsilcilerine ev sahipliği yaptığı için teşekkür etti.
     İslam ülkelerindeki birçok kişinin turizmle ilgili aktivitelere katılmak için Türkiyeye geldiğine işaret eden Molla, İslam ülkelerinden gelen turistlerin tatillerinde helal standardı aradığını bildirdi.
     Bunun kadın ve erkeklere ayrı havuz ve plajlar ile otelde sunulan yiyeceklerin helal gıda sertifikasına sahip olması anlamına geldiğini vurgulayan Molla, Yani tüm çevrenin helal olması gerekiyor. Buna alışveriş merkezleri de dahil. Kadınların bu tatilden zevk almasını istiyoruz. Yani turistik tesislerdeki şartlar, şeriat kurallarına tabi olmalı dedi.
     Turizme helal standardı getirilmesi konusunu SMIICteki teknik komitelerde tartıştıklarını anlatan Nabil Molla, bu konuda dün SMIIC ile GCC Standardizasyon Teşkilatı arasında protokol imzalandığını bildirdi. Bunun bir başlangıç noktası olacağına değinen Molla, Bundan sonra bu iş ilerleyecek. Türkiyenin bunu uygulama konusunda ilk olmasını istiyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: Güç Gönel
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Turistik tesislere Helal sertifikası geliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER