Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesi

Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesi -Projesinin ilk aşaması olan Koruyucu Aile Uygulaması Ankarada başlatıldı


ANKARA (A.A) - Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesinin ilk aşaması olan Koruyucu Aile Uygulaması Ankarada başlatıldı.
     Valilikten yapılan açıklamaya göre, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından başlatılan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın eşi Emine Erdoğanın himayelerinde yürütülen Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesinin Koruyucu Aile konulu aşaması Ankarada başladı.
     Projenin tanıtımı dolayısıyla Gölbaşı Vali Galip Demirel Vilayetler Evi Tesislerinde tanıtım toplantısı düzenlendi.
     Ankara Valisi Alaaddin Yükselin Eşi Emine Yükselin ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya İl Jandarma Komutanı, İl Emniyet Müdürü, Vali yardımcıları, kaymakamlar, bölge ve il müdürlerinin eşleri katıldı.
     Açılışta konuşan Emine Yüksel, Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesinin ilk aşaması olan Koruyucu Aile Uygulamasının örnek bir proje olduğunu ifade ederek Bu proje, Sayın Başbakanımızın Muhterem Eşleri Emine Erdoğan Hanımefendi tarafından himaye edilerek daha bir anlam kazanmıştır. Ben de büyük bir heyecan ile bu projeyi Ankarada başlatıyorum. Kendimi bu konuda görevli olarak değil gönüllü olarak addediyorum. Toplumsal kalkınmaya katkı sunmak amacıyla gönüllülük kavramına yönelik bilinci ve insan kaynağı ihtiyacını güçlendirmeliyiz. Sizlerin de bu konuya aynı anlam ve anlayış içerisinde yaklaşacağınıza yürekten inanıyorum dedi.
     Bilimsel araştırmalara göre çocukların en iyi kendi ailelerinin yanında bakıldığını belirten Emine Yüksel, her çocuğun bir aileye ihtiyacı olduğunu vurguladı.
     Yüksel, Devletin koruması altındaki tüm çocuklar bir aileyi hak ediyor. Koruyucu aile uygulaması da bu anlayıştan doğdu. Başkent Ankarada bugün 110 koruyucu aile var. Bu rakamla şimdilik Türkiyede ikinci sıradayız ancak sizlerin destek ve çabalarıyla kısa sürede ülkemizin en çok koruyucu aileye sahip ili olacağımıza inanıyorum diye konuştu.
     Her çocuğun para, pul ve kıyafetten önce sıcak bir aile ortamına ihtiyacı olduğunu bildiren Yüksel, şöyle devam etti:
     Aile ortamına ve şefkatine sahip olmayan çocukların toplum içinde potansiyel bir sorun olması yadsınamaz. Bu mesuliyeti hepimiz yüreğimizde hissetmeliyiz. Bu toplantı vesilesiyle Vali yardımcıları, Kaymakam, Jandarma Komutanı, Emniyet Müdürü ile Bölge ve İl müdürleri eşleriyle konuyu paylaşıyoruz. Sizler de kurumlarınızda görevli personel eşleriyle koordinasyon yaparak, bu toplumsal hareketi dalga dalga tüm kamu personel eşlerine kadar yayınız. Ayrıca kaymakam eşleri de etkili çalışmalarıyla ilçeler zincirini tamamlayacaktır. Böylece proje bağlamında Başkent Ankarada kadınlar hareketi başlatılmış bulunmaktadır.
    
     Muhabir: Ankara
     Yayıncı: Tolga Özgenç
<< Önceki Haber Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER