TKDK İl Koordinatörlüğü 8. başvuru çağrı

TKDK İl Koordinatörlüğü 8. başvuru çağrı ilanına çıktı


VAN (A.A) - Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatörlüğü, 8. başvuru çağrı ilanına çıktı.
     Programın uygulandığı illerden gelen talepler doğrultusunda, 2. kez revize edilen programda, proje başvuruları 17 Aralık 2012 ile 15 Ocak 2013 tarihleri arasında kabul edilecek.
     Avrupa Birliğinin Ortak Tarım Politikasına uyumun yanı sıra tarım sektörü ve kırsal alanların sürdürülebilir kalkınmasına katkı sağlamayı amaçlayan Kırsal Kalkınma Programı (IPARD), programın uygulandığı illerden gelen talepler doğrultusunda, 2. kez revize edilerek TKDKnın resmi internet sitesinde yayınlandı ve 8. çağrı ilanına çıktı.
     TKDK İl Koordinatörlüğü 8. çağrı ilanından itibaren sunulacak projelerde, yeni uygunluk ve kapasite kriterlerinin göz önünde bulundurulması uyarısında bulundu.
     Açıklanan 8. teklif çağrısında, et ürüten tarımsal işletmeler için, yatırımın kırsal alanda olma zorunluluğu kaldırılırken, 300 küçükbaş olarak belirlenen limit 500e çıkarıldı. Ayrıca uygun harcama kalemlerine traktör alımı da eklendi. Et ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanmasıyla ilgili hazırlanacak projeler için de, işletmelere hem kesimhane hem et işleme tesisleri için aynı anda başvurarak kombine yatırımı yapma imkanı sağlandı.
     Su ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması başlığında da belirlenen kapasitelerde, su ürünleri işleme tesisi kurulumu için 1,5 milyon Avroya kadarlık proje bedelinin yüzde 50si için hibe desteği sağlanacak. Kültür Balıkçılığı için başvuranlar, 200 tona kadar üretim kapasitesine sahip mevcut veya yeni kurulacak işletmeler uygunluk koşullarını karşılamaları halinde, kırsal alanda yapacakları 200 bin Avroya kadarlık uygun yatırımların yüzde 50si için hibe desteği alabilecek.
     Yerel ürünlerin ve mikro işletmelerin geliştirilmesi için de kırsal alanda proje hazırlayanlar, yerel gıda ürünleri ve el sanatları yatırımları için 250 bin Avroya kadarlık proje bedelinin yüzde 50sini hibe olarak alabilecek.
     Kırsal turizmin geliştirilmesi başlığında da kırsal alanda yapılacak kırsal turizmin canlandırılması yatırımları için 400 bin Avroya kadarlık proje bedelinin yüzde 50si hibe desteği verilecek.
     Konaklama tesisleri için daha önce 15 olan maksimum yatak sayısı, programdaki değişiklikle 25e çıkarıldı.
     8. çağrı döneminde programın uygulandığı 20 il için tüm başlıklarda destek bütçesi 295 milyon 134 bin 385 Avro olarak belirlendi. Van için ayrılan özel bir bütçenin olmadığını açıklayan TKDK Van İl Koordinatörlüğü, illerin proje başarısına göre pay alabileceğini duyurdu.
    
     Muhabir: Cemal Aşan
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber TKDK İl Koordinatörlüğü 8. başvuru çağrı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER