TKDK 8. çağrı ilanı başvuruları, 17

TKDK 8. çağrı ilanı başvuruları, 17 Aralıkta başlayacak


MALATYA (A.A) - Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) kırsal kalkınma bileşeni kapsamındaki sekizinci çağrı ilanı başvuruları, 17 Aralıkta başlayacak.
     TKDK Malatya İl Koordinatörlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, sekizinci çağrı ilanıyla yatırım tedbirlerinde bazı değişiklikler yapıldı. Buna göre, süt üreten tarımsal işletmelerde maksimum kapasite 100 süt ineğinden 120ye ve 300 küçükbaş hayvandan 500e yükseltildi.
     Yatırım yapılacak yerin kırsal alanda olma şartı ve tüzel kişiliklerde mesleki yeterliliği sağlayan kişinin üst yönetim kademesinde yer alma şartı ile süt ürünlerinin işlenmesi için getirilen alt limit kaldırıldı.
     Kanatlı et üreten tarımsal işletmelerde 20 bin olan tavuk kapasitesi 50 bine yükseltildi. Kanatlı et ve et ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması kapsamında, hem kesimhane hem de et işleme yatırımının aynı anda kombina olarak yapılabilmesi sağlandı.
     Meyve ve sebze üretiminde soğuk hava depo kapasitesi 10 bin metreküpe yükseltildi. Çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve geliştirilmesi kapsamında da kovan sayısı 200den 500e çıkarıldı. Kültür balıkçılığının geliştirilmesinde 50 ton/yıl olan kapasite 200 ton/yıl olarak değiştirildi.
     Sekizinci başvuru çağrı dönemi için başvurular, 17 Aralık 2012-15 Ocak 2013 tarihleri arasında Malatya İl Koordinatörlüğünde kabul edilecek. Desteklenecek alanlarla ilgili detaylı bilgilere, www.tkdk.gov.tr internet sitesinden ve 444 85 35 nolu telefondan ulaşılabileceği belirtildi.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber TKDK 8. çağrı ilanı başvuruları, 17 Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER