TKDKya 26 proje başvurusu yapıldı

TKDKya 26 proje başvurusu yapıldı


KASTAMONU (A.A) - Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Kastamonu İl Koordinatörlüğüne 26 proje başvurusunun yapıldı bildirildi.
     İl Koordinatörü Eniz Gökçek, İl Koordinatörlüğünde düzenlediği basın toplantısında, Kırsal Kalkınma Programının(IPARD) 15 Şubat-26 Mart arasındaki 9. çağrı dönemi kapsamında, 6 süt üreten tarımsal işletme, 4 et üreten tarımsal işletme, 2 meyve ve sebzelerin işlenmesi ve pazarlanması, 13 çiftlik faaliyetlerinin geliştirilmesi ve çeşitlendirilmesi ile bir tane de kırsal turizm olmak olmak üzere toplam 26 adet proje başvurusu yapıldığını belirtti.
     Ankaradaki kurum merkezinde yapılacak incelemelerin ardından destek almaya hak kazanan projelerin sözleşmelerinin imzalanacağını belirten Gökçek, Sözleşme imzalanan projelere, yatırımlarını tamamladıktan sonra Avrupa Birliği (AB) hibe ödemesi yapılacaktır. Söz konusu ödemeleri 2013 yılı içerisinde bitirmeyi planlıyoruz. Vatandaşlarımızdan daha da fazla proje bekliyoruz diye konuştu.
     Gökçek, Kastamonuda proje danışmanlık firmalarının kurulması gerektiğinin altını çizerek, proje danışmanlık firması kuracak olanlara her türlü teknik desteği vermeye hazır olduklarını kaydetti.
    
     Muhabir: Yusuf Çelik
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber TKDKya 26 proje başvurusu yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER