Çadır kentte gerginlik

Çadır kentte gerginlik -Şanlıurfanın Akçakale ilçesindeki çadır kentte, sabah çıkan yangını bahane edip eylem yapmak isteyen ve güvenlik güçlerine taş atarak etrafa zarar veren gruba müdahale edildi (Fotoğraflı-Görüntülü


ŞANLIURFA (A.A) - Akçakale ilçesindeki Suriyelilerin barındığı çadır kentte, sabah saatlerinde çıkan yangını bahane ederek güvenlik güçlerine taş atan ve çevreye zarar veren gruba müdahale edildi.
     Süleyman Şah Konaklama Tesisinde, 1 kişinin öldüğü, 2 kişinin yaralandığı yangının ardından toplanan sığınmacılar, eylem yapmak istedi.
     Uyarılara karşın güvenlik güçlerine taş atıp, etrafa zarar veren gruba, basınçlı su ve biber gazıyla müdahale edildi. Yaşanan gerginlik sırasında hafif yaralanan 1 Suriyeli, ambulansla Akçakale Devlet Hastanesine kaldırıldı. Olaylar nedeniyle bir basın kuruluşunun aracı da zarar gördü.
     Bu arada çadır kent çevresinde önlemlerini sürdüren güvenlik güçleri grubu yatıştırmaya çalışıyor. Yolda bekleyen kimi vatandaşlar ise güvenlik güçlerinin uyarısı üzerine dağıldı.
     Öte yandan Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat, olaylar nedeniyle çadır kente geldi.
    
     Muhabir: Müslüm Etgü - Eşber Ayaydın / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Çadır kentte gerginlik Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER