Tekirdağ Valisi Yerlikaya:

Tekirdağ Valisi Yerlikaya: Çorlu arzu ettiği marka şehir olma duygusunu kardeş şehirleriyle beraber kazanacak


TEKİRDAĞ (A.A) - Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Çorlu, arzu ettiği marka şehir olma duygusunu kardeş şehirleriyle birlikte kazanacak dedi.
     Çorluda yapımı tamamlanan Özel Çorlu Eğitim ve Spor Vakfı Orta Öğrenim Kız Öğrenci Yurdunun açılışına katılan Yerlikaya, burada öğrencilerin rahat bir ortamda eğitim hayatlarına devam edebileceklerini söyledi.
     Yerlikaya, çok keyifli bir gün yaşadıklarını belirterek, şunları aktardı:
     Vakıf, böyle bir yurt yaptı. Çorluda, iki pansiyonumuz vardı üçüncüsünü de şimdi açıyoruz. Bu yurtta da bizim yavrularımız kalacak ve eğitim hayatlarına devam edecekler. Sivil toplum kuruluşlarını hiçbir ayrım yapmadan vakıf çatısı altında toplayarak eğitime katkı sağlayacak çalışmalar yapmaları için teşvik ediyoruz.
     Tekirdağ Eğitim ve Çevre Derneğini kurduklarını belirten Yerlikaya, şunları kaydetti:
     Bu bölgede, Tekirdağ, Çorlu, Çerkezköy, Ergene ve Kapaklı olmak üzere, 3 tane kampüs alanı yapacağız. Bu kampüslerden 5 ilçemiz yararlanacak. Kampüslerimizde eğitim verilecek. Diğer ilçe içinde kalan lise binalarımız ise, diğer eğitim için tahsis edilecek. Ben şehrime ve sizlere inanıyorum. Bizler, Türkiye Cumhuriyetinin saygın vatandaşlarıyız. Çorlu, arzu ettiği marka şehir olma duygusunu kardeş şehirleriyle birlikte kazanacak.
     Yapılan konuşmaların ardından Yerlikaya ve öteki yetkililer tarafından açılışı yapılan vakıf yurdunun, 900 metrekare alan üzerine kurulu 20 oda ve 95 kişi kapasiteli olduğu bildirildi.
    
     Muhabir: Coşkun Bozyel/Muhterem Erkul
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Tekirdağ Valisi Yerlikaya: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER