Büyükşehir yasasının onaylanması

Büyükşehir yasasının onaylanması -Cumhurbaşkanı Abdullah Gülün onaylaması ardından Resmi Gazetede de yayımlanan 6360 sayılı sayılı kanuna göre ilçe statüsüne kavuşan Kozluda büyük sevinç yaşanıyor -Kozlu Belediye Başkan Yardımc


ZONGULDAK (A.A) - Cumhurbaşkanı Abdullah Gülün onaylaması ardından Resmi Gazetede de yayımlanan 6360 sayılı On Üç İlde Büyükşehir Belediyesi ve Yirmi Altı İlçe Kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanuna göre, ilçe statüsüne kavuşan Kozluda büyük sevinç yaşanıyor.
     Kozlu Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Gülün onaylaması ardından ilgili kanunun Resmi Gazetede yayımlanarak beldelerinin bugün sabah itibariyle ilçe olduğunu söyledi.
     Kozlunun 1941 yılından bu yana belde belediyesi olduğunu belirten Yılmaz, şunları kaydetti:
     Yaklaşık 30 yıldır beldemizin ilçe olması için çeşitli siyasi parti ve iktidarlar döneminde çalışmalar yapıldı. En son On Üç İlde Büyükşehir Belediyesi ve Yirmi Altı İlçe Kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararname 15 gün önce TBMMde kabul edildi. Dün akşam Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül tarafından kararnamenin onaylanması ardından bugün Resmi Gazetede yayımlanan kararla beldemiz ilçe olmuştur. İlçe olmamız vatandaşlar tarafından büyük sevinçle karşılandı. İlçe oluşumuz belediye anonslarından duyuruluyor ayrıca 21 pare top atışı gerçekleştirildi. Sabahtan beri vatandaşlarımız bizi tebrik ediyorlar. Başbakanımıza ve milletvekillerimize teşekkür ediyoruz. Kozlunun ilçe olmasıyla nüfusumuzda artacaktır. İlçemiz sınırları içerisine devlet yatırımları yapılacak. Belediyemizinde payları artacak. Zonguldak ve Kozlu halkına ilçe oluşumuz hayırlı olsun.
    
     Muhabir: Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Büyükşehir yasasının onaylanması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER