Tekirdağda denize düşen otomobildeki 4 kişinin

Tekirdağda denize düşen otomobildeki 4 kişinin ölmesi -Damat adayının dayısı Oruç: -Kapılar açıldığında çıkışta sağa viraj gibi yol var. Orada bir işaret, barikat yok, korkuluk veya görevli yok. Oranın acemisi olduğu için de dire


KONYA (A.A) - Tekirdağda bir otomobilin denize düşmesi sonucu ölen Zeynep ve Ahmet Gülhan çiftinin oğlu Mustafa Gülhanın dayısı Hasan Hüseyin Oruç (46), olayda ciddi ihmalin söz konusu olduğunu ileri sürerek, olayın takipçisi olacaklarını söyledi.
     Kazada ölen Gülhan çiftinin memleketleri Konyanın Beyşehir ilçesine bağlı Bayavşar beldesindeki evlerinde büyük hüzün var. Gece saatlerinde yakınları tarafından Bayavşara getirilen Gülhan çiftinin cenazeleri beldedeki morgda bekletiliyor.
     Gülhan çiftini cenaze aracıyla Bayavşara getiren damat adayı Mustafa Gülhanın dayısı Hasan Hüseyin Oruç, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.
     Acı haberin sabah saatlerinde kendilerine ulaştığını ifade eden Oruç, ardından ikamet ettiği İstanbuldan olayın yaşandığı yere gittiğini belirtti.
     Olay yerine geldiğinde Gülhan çiftinin morgda olduğunu anlatan Oruç, şunları kaydetti:
     Olay saat 03.00de olmuş. Zeynep ile Ahmet Gülhan hastanede saat 04.00de vefat etmişler. 2 dünür özel araçla vapurun en önündelermiş. Kapılar açıldığında çıkışta sağa viraj gibi yol var. Orada bir işaret, barikat yok, korkuluk veya görevli yok. Oranın acemisi olduğu için de direkt denize düşmüş. Duyduğum kadarıyla dalgıçlar yarım saat sonra olay yerine gelmişler. İlk etapta arkada oturan Ahmet ile Zeynep Gülhanı çıkarmışlar. Nabızları atıyormuş. Morgdan aldığımda kollarında serum vardı.
     Olayda ciddi bir ihmal olduğunu ileri süren Oruç, Olayın takipçisi olacağız. Başka canlar gitmesin. Kaza ve kadere inanan insanlarız ama ortada bir ihmal var. Sürücünün uyuma ihtimali hiç yok. Çünkü kapak açılır açılmaz çıkıyorlar ve denize düşüyorlar dedi.
    
     -20 Haziranda düğünleri olacaktı-
    
     Oruç, ölen Gülhan çiftinin oğlu Mustafanın büyük acı yaşadığını vurgulayarak, şöyle devam etti:
     Araç denize düştüğünde görevlilere bağırmış, çağırmış ama elinden bir şey gelmemiş. Belki o anki şokla gelin ve damat da arkasından denize atlayabilirdi ve ölebilirlerdi. En mutlu günleriydi. Damat Mustafa Gülhan, Ahmet ve Zeynepin ilk evladıydı. 20 Haziranda düğünü olacaktı. Düğün evi oyun, mutluluk, sevinç evi. Evlatları yuva kuracağı için çok mutlu günleriydi ama şimdi evleri cenaze evi oldu.
    
     -Burada ihmaller var-
    
     Damat adayı Mustafanın iğne ile ayakta durduğunu anlatan Oruç, Damat Mustafa Gülhanı gören robot zanneder. Annesini, babasını, kayın pederini, kaynanasını kaybediyor. Yalnız kalıyor. Ölüme inanıyoruz ama orada yapılan büyük ihmaller var. Başka canlar da gidebilir. Orada daha önce de buna benzer olaylar yaşandığını duyduk. Burada ihmaller var. Kim ilgileniyorsa gerekenin yapılmasını istiyoruz diye konuştu.
     Ahmet Gülhanın bacanağı Erol Bulan (45) da Mustafa Gülhanın olaya şahit olduğu için halen şokta olduğunu dile getirerek, Mustafanın anlattıklarına göre arkada oturan Ahmet Gülhan, araç denize ilk düştüğünde vücudunun bir kısmını dışarı çıkarmış ancak sonra aracın kapısı tekrar kapanmış. Suyun basıncından mı yoksa başka bir şey mi bilmiyoruz, sonra çıkamamışlar. Allah rahmet eylesin dedi.
     Evlilik hazırlığı yapan çocuklarının ev eşyalarını Tekirdağa getirmek üzere Balıkesirin Bandırma ilçesinden arabalı vapurla Tekirdağ Limanına gelen 41 E 7190 plakalı otomobilin denize düşmesi sonucu dünürler Ahmet Gülhan (51) ve Zeynep Gülhan (45) ile Vecdet Eriş (53) ve Aysel Eriş (49) ölmüştü.
     (RIF-KYR)
<< Önceki Haber Tekirdağda denize düşen otomobildeki 4 kişinin Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER