Tekerlekli sandalyesi Suriyede kalan Ahmet için

Tekerlekli sandalyesi Suriyede kalan Ahmet için -Hatayın Reyhanlı ilçesinde, 7 yaşındaki Murat Kuşak, ülkesindeki olaylardan kaçarken tekerlekli sandalyesi Suriyede kalan 9 yaşındaki engelli arkadaşı Ahmet Nasrallah için arkadaşlar


HATAY (A.A) - Cem Genco - Hatayın Reyhanlı ilçesinde yaşayan 7 yaşındaki Murat Kuşak, ülkesindeki olaylardan kaçarak ailesiyle Türkiyedeki akrabalarının yanına yerleşen bedensel ve zihinsel engelli arkadaşı 9 yaşındaki Suriyeli Ahmet Nasrallaha tekerlekli sandalye almak için mavi kapak topluyor.
     Murat Kuşak, Suriyeden geldikten sonra tanıştığı ve kaçarken tekerlekli sandalyesi ülkesinde kalan engelli arkadaşı Ahmet için arkadaşlarını seferber etti.
     Topladığı mavi kapaklarla Suriyeli Ahmete tekerlekli sandalye almak isteyen ilkokul 1inci sınıf öğrencisi Murat Kuşak, ailesiyle Türkiyeye sığınan ve iyi bir arkadaş olduğu Ahmetin durumuna üzüldüğünü söyledi.
     Mavi kapak toplayarak tekerlekli sandalye alındığıyla ilgili kampanyayı duyduğunu ve bunun üzerine kolları sıvadığını ifade eden Kuşak, Ahmet sürekli evde oturuyor. Biz arkadaşlarımızla dışarıda oynarken o bizi uzaktan üzülerek izliyordu. Onun durumuna çok üzüldüm. Yürüyemediği için bizim yanımıza da gelemiyordu. (Arkadaşım için ne yapabilirim) diye düşündüm ve mavi kapak toplamaya başladım diye konuştu.
     Ailesi başta olmak üzere öğretmenleri ve okuldaki arkadaşlarının da kendisine destek verdiğini vurgulayan Kuşak, 2 aydan bu yana yaklaşık 5 bin kapak topladıklarını kaydetti.
     Tekerlekli sandalye alınabilmesi için 10 bin kapağa ihtiyaç olduğunu belirten Kuşak, bir an önce bu sayıya ulaşmak için sokak sokak dolaştıklarını söyledi.
     Baba Selami Kuşak da, oğlunun Suriyeli Ahmete tekerlekli sandalye alınması için kapak toplamaya başlamasından büyük gurur duyduğunu belirtti.
     Oğlunun her gün ceplerinin kapak dolu bir şekilde eve geldiğini vurgulayan baba Kuşak, Oğlumun bu davranışı beni çok mutlu etti. Bizler de oğlumun bu davranışına kayıtsız kalmamak için birlikte kapak topluyoruz, çalıştığım iş yerine ben de kutu koyarak mavi kapak kampanyasına destek oluyorum dedi.
     Türkiyeye, 4 ay önce Suriyenin Halep kentinden gelen ve Reyhanlı ilçesindeki akrabalarının yanına yerleşen 4 çocuklu Nasrallah ailesi de, oğulları Ahmet için tekerlekli sandalye almak isteyen Türk arkadaşlarına teşekkür etti.
     Baba Saddam Nasrallah (31), oğlu Ahmetin doğuştan engelli olduğunu, Suriyede tekerlekli sandalyesinin olduğunu, ama Türkiyeye kaçtıklarında hiçbir eşya alamadıklarını söyledi.
    
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Tekerlekli sandalyesi Suriyede kalan Ahmet için Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER