Somalı kadınlara mikro kredi programı tanıtıldı

Somalı kadınlara mikro kredi programı tanıtıldı


MANİSA (A.A) - Soma ilçesinde düzenlenen bilgilendirme toplantısıyla kadınlara sağlanan küçük kredi imkanıyla üretimlerini ekonomik değere dönüştürme fırsatı sağlayan mikro kredi programı tanıtıldı.
     Manisa Mikro Kredi Şube Müdürü Neşe Güler, Soma Belediyesi Meclis Salonunda düzenlenen toplantıda mikro kredi programı hakkında bilgi verdi.
     Mikro kredi programının, kadınlara sağlanan küçük bir sermaye ile onların gelir getirici faaliyetlerde bulunmasını amaçlayan bir program olduğunu belirten Güler, programın işleyişini şu sözlerle anlattı:
     Süreç, 5 kadının bir araya gelerek, şöyle bir iş yapacağım, bana kredi verirseniz, size olan borcumu öderim demesiyle başlıyor. Ardından 1 haftalık eğitimle kadınların kendine olan güvenleri perçinleniyor ve bu sürenin sonunda, yapacakları işe göre kredilerini alıyorlar. İlk kez başvuranlar, ilk yıl için 100 ila 1000 lira arasında kredi alıyor. 1 yıl vadeli verilen kredisini düzenli ödeyenlerin limiti ikinci yıl 2 bin liraya kadar çıkıyor. Sonraki yıllarda ise katlanarak artıyor. Bu kredi sisteminde, kişinin beyanı esas. Bir evrak istenmiyor, teminat ve kefalet aranmıyor, icra ve mahkemeye asla müracaat edilmiyor. Girişimci fon havuzunda biriken ve desteklerle büyüyen kaynaklar, daha çok ihtiyaç sahibi kadının iş kurması ve işini büyütmesi için mikro kredi olarak dağıtılıyor. Mikro krediden faydalanan kadınlar, aldıkları krediyi 46 haftada haftalık taksitlerle düzenli olarak geri ödüyor. Ödemesi tamamlanan krediler, girişimci fon havuzuna geri dönüyor ve sırada bekleyen diğer girişimci kadınlara dağıtılıyor.
    
     Muhabir: Soner Övümlü
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber Somalı kadınlara mikro kredi programı tanıtıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER