Tabae Antik Kenti kazıları

Tabae Antik Kenti kazıları -Kazı Başkanı Prof. Dr. Ersoy: -Bu yıl kazıların yanı sıra onarım ve restorasyona ağırlık vereceğiz


DENİZLİ (A.A) - Tabae Antik Kenti Kazı Başkanı ve Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bozkurt Ersoy, bu yıl kazı çalışmalarının yanı sıra onarım ve restorasyon çalışmalarına ağırlık vereceklerini söyledi.
     Prof. Dr. Ersoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, antik kentteki kazı çalışmalarının çeşitli üniversitelerden öğretim üyeleri ve öğrencilerin katılımıyla devam ettiğini, çalışmaların Kültür ve Turizm Bakanlığı, Denizli Valiliği ve Kale Belediyesinin desteğiyle sürdürüldüğünü belirtti.
     Kazı ve temizlik çalışmaları tamamlanan Yukarı Pazar Camisi, Osmanlı Çeşmesi ve Roma Sarnıcının koruma ve onarım projelerinin Aydın Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kuruluna sunulduğunu ifade eden Ersoy, şöyle konuştu:
     Kurul onayından hemen sonra bu yapılarda uygulamaya geçilmesini hedefliyoruz. 2012de kent girişinde yer alan Sarnıç, Cevher Paşa Hamamı ve kent merkezinden Cevher Paşa Hamamına uzanan yolda yer alan yeni bir Osmanlı çeşmesinin kazısı planlandı. Bunların yanı sıra Kale-i Tavasta mevcut çeşitli mağaraların temizliklerini sürdüreceğiz. Bu yıl kazı çalışmalarının yanı sıra onarım ve restorasyon çalışmalarına ağırlık vereceğiz.
     Ersoy, bu yıl ayrıca geçen yıl kazısı tamamlanan Tekke Önü Mescidinin konservasyonuna başlanacağını bildirdi.
    
     Muhabir: Sebahatdin Zeyrek / Bahri Okumuş
     Yayıncı: Hande Cankar
<< Önceki Haber Tabae Antik Kenti kazıları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER