Suriyelilere yardımlar sürüyor

Suriyelilere yardımlar sürüyor -Deniz Feneri Derneği ile Hataydaki bir firma tarafından Suriyelilere kuru gıda, kıyafet, çocuk maması, kırtasiye ve ilaç yardımı yapıldı


HATAY (A.A) - Deniz Feneri Derneği ile Hataydaki bir firma tarafından Suriyelilere 2 tır dolusu yardım malzemesi gönderildi.
     Denezi Feneri Derneği ve Antakya Uygun Ticaret tarafından sağlanan gıda, kıyafet, çocuk maması ve ilaçlar, Suriye Sebil Derneği yetkililerine teslim edildi.
     Derneğin Yayladağı sorumlusu Mustafa Sakallı, yaptığı açıklamada, Deniz Feneri Derneği İstanbul Şubesi ve Antakya Uygun Ticaret tarafından Hatayın Yayladağı ilçesinde kendi imkanlarıyla kalan Suriyeliler ile Suriyenin Lazkiye kentine bağlı Bayırbucak ve Cebel İkrad bölgelerine ulaştırılmak üzere 2 tır dolusu yardım malzemesi gönderildiğini kaydetti.
     İlçede bir depoya indirilen yardım malzemelerinin paketlenerek dağıtılacağını ifade eden Sakallı, "Gelen yardımlar arasında, 17 ton kuru gıda, 5 bin kıyafet, 750 çocuk ve yetişkin ayakkabısı, 50 koli mutfak malzemesi, 400 kilo peynir, 2 bin defter ve 6 bin paket çocuk maması yer alıyor. Bunların yarısı Yayladağında dağıtılacak, diğer yarısı da Suriyeye gönderilecek" dedi.
     Sakallı, yardımlarından dernek ve firma yetkilileriyle hayırsever Türk halkına teşekkür ettiklerini belirtti.
    
     Muhabir: Erdal Türkoğlu / Emin Sansar
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Suriyelilere yardımlar sürüyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER