6 yaşındaki Furkan, bilgisiyle hayran bıraktırıyor

6 yaşındaki Furkan, bilgisiyle hayran bıraktırıyor -Birinci sınıf öğrencisi Furkan, coğrafya, edebiyat spor bilgisiyle ilgi odağı oldu -Öğretmen Yılmaz: "Sınıfta Furkana bilgi olarak fazla bir katkımız yok" (Fotoğraflı-Gö


SİİRT (A.A) - Zekeriye Güneş/Ayhan Mergen - Siirtte ilkokul 1. sınıf öğrencisi 6 yaşındaki Furkan Baydan, coğrafya, edebiyat ve spor bilgisiyle görenleri kendisine hayran bıraktırıyor.
     Fevzi Çakmak İlkokulu 1. sınıf öğrencisi Furkan, coğrafya, edebiyat ve spor bilgisiyle herkesi şaşırtırken, bu özel yeteneğiyle okulun gözde öğrencileri arasında yer alıyor. Baba Salih Aydan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Furkanın 4 yaşında okuma yazmayı öğrendiğini belirterek, oğluna özel eğitim imkanlarının tanınmasını istedi.
     Oğlunun özel yeteneklerini 3 yaşında fark ettiklerini kaydeden Aydan, şunları söyledi:
     "Özellikle coğrafya ile ilgisini fark ettik. Ablasının okula başlaması ile Türkiye Haritasını görmüş ve o günden itibaren özellikle coğrafya ve başkentlere özel bir merak sardı. Bu meraktan dolayı da okuma yazmayı öğrendi. Okula başlarken zaten bir çok şeyde hazır hale gelmiştik. Doğrusu bu konuda da bayağı çaresizlikler yaşadık. Bunun en önemli sebebi de Siirtte yardım alabileceğimiz bir yerin olmayışı. Yardım alsak bile bu paralelde özel eğitim mekanın olmaması, bizi çaresiz bırakıyor."
     Öğretmeniyle işbirliği yaparak ayrı programlar oluşturmaya çalıştıklarını ifade eden Aydan, "Bunu ne kadar doğru ve bilimsel yapıyoruz, doğrusu emin değiliz. Şu anda Siirt gibi bir yerde, özel tanımlamanın yapılabileceği bir merkezin olmayışı ve özel eğitim verilemeyişi bir çok veli gibi bizi de mağdur etmektedir" dedi.
     Baba Aydan, Furkanın zaman zaman ilgi alanlarının değiştiğini ve edebiyattan spora kadar çok değişik alanlarla ilgilendiğini anlattı.
     Öğretmen Nevzat Yılmaz da öğrencisine bilgi vermekten çok, onun uyum problemini aşmaya çalıştıklarını söyledi.
     Furkanın çok başarılı bir öğrenci olduğunu belirten Yılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü:
     "Furkan okula başladığında okuma yazmayı çok iyi biliyordu. Normal öğrenci seviyesinin çok üstünde. Matematik bilgisi sınıf ortalamasının çok üstündeydi. Diğer arkadaşları ona bakarak onlar da çok çalışmaya ve derslerde çaba sarf etmeye çalışıyor. Coğrafya olarak ve diğer alanlarda çok bilgili. Bazen şehir oyunu oynuyoruz. Benimle aynı hızla şehirleri bulabiliyor. Ülke başkentlerini sorduğumda da çok iyi. Genel olarak da matematikte ikinci veya üçüncü sınıf seviyesindeki soruları sorduğumda çok rahat cevap verebiliyor. Sınıfta Furkana bilgi olarak fazla bir katkımız yok. Amacımız arkadaşlarıyla uyum içinde olması, davranışlarında herhangi bir sıkıntı çıkmaması ve toplumla kaynaşmasını sağlamak. Furkana iyi bir eğitim vererek, ülkemize faydalı bir insan haline getirmektir."
     Yılmaz, Furkanın zeka düzeyinin üçüncü sınıf seviyesinde olduğunu sözlerine ekledi.
    
     -Romanlar ve yazarlar hakkında bilgi sahibi
    
     Çok sayıda ülkenin başkentlerini ve hangi kıtada bulunduğunu bir çırpıda söyleyebilen Furkan, dünya klasikleri arasında yer alan romanları ve yazarları hakkında da bilgi sahibi. Futbolu da yakından takip eden Furkan, özellikle ünlü futbolcuların hangi takımlarda yer aldıklarını da biliyor.
     Ülke ve kıta bilgilerini babasının kendisine aldığı haritaya bakarak öğrendiğini anlatan Furkan, büyüdüğünde avukat olmak istediğini belirtti.
     Okul Müdürü Edip Tren de Furkanın zekası ile diğer öğrencilerden farklı olduğunu kaydetti.
    
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber 6 yaşındaki Furkan, bilgisiyle hayran bıraktırıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER