Suriyeli çocuklardan yardım çağrısı

Suriyeli çocuklardan yardım çağrısı -Yayladağı ilçesinde, çadır kentteki eğitimlerinde başarılı olan Suriyeli öğrenciler ödüllendirildi -Özgürlük şarkıları söyleyen çocuklar, tüm dünyadan yardım çağrısında bulundu (Fotoğra


HATAY (A.A) - Hatayın Yayladağı ilçesinde, çadır kentteki eğitimlerinde başarılı olan Suriyeli öğrenciler ödüllendirildi.
     Ülkelerindeki olaylar nedeniyle yaşadıkları yerleri terk edip Türkiyeye sığınan ve Hatayın Yayladağı ilçesindeki TEKEL çadır kentine yerleştirilen Suriyeliler, Türk Kızılayı ve diğer yardım kuruluşlarının desteğiyle hayatlarını sürdürüyor. Suriyeli ailelerin çocukları da eğitimlerine çadır kentte sağlanan imkanlarla devam ediyor.
     Buradaki öğrenciler için aileleri tarafından etkinlik düzenlendi. Çadır kentteki hastane önünde gerçekleştirilen ve başarılı öğrencilerin ödüllendirildiği etkinlikte birlik ve beraberlik mesajları verildi. Çocuklar da özgürlük şarkıları söyleyerek, açtıkları dövizlerle kendilerine yardım gönderilmesi için ülkelere çağrıda bulundu.
     Program organizatörlerinden çadır kent temsilcisi Ömer Huzeyfe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriyeli öğretmenlerin verdiği eğitimin ilk aşamasının tamamlanması nedeniyle bu etkinliği düzenlediklerini söyledi.
     Çadır kentte bulunan 410 öğrencinin Arapça eğitim gördüğünü ifade eden Huzeyfe, Türkiye, çadır kentte bizler için her ayrıntıyı düşündü. Barınma ve yemek ihtiyacımızın karşılanmasının yanı sıra çocuklarımızın eğitimlerinden uzak kalmamaları için sınıflar oluşturdu. Suriyeden gelen ve çadırda kalan gönüllü öğretmenlerimiz de çocuklarımıza Arapça eğitim verdi. Bu eğitimi başarıyla tamamlayan çocuklarımızı ödüllendirip, bir nebze olsun yaşadıkları acıyı unutturmak istedik diye konuştu.
     Huzeyfe, çocukların ve ailelerin etkinlik nedeniyle çok mutlu olduklarını ve yaşadıkları üzüntünün aksine güzel bir gün geçirerek Suriyede yaşadıkları acıları bir nebze olsun unuttuklarını kaydetti.
     Şarkıların söylendiği ve şiirlerin okunduğu etkinlikte, başarılı öğrencilere teşekkür ve takdir belgeleri verildi.
    
     Muhabir: Erdal Türkoğlu / İsmihan Özgüven
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Suriyeli çocuklardan yardım çağrısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER