Suluova TSO Başkanı Aksu:

Suluova TSO Başkanı Aksu: -Sona eren Yatırım ve İstihdam Teşviki Kanununun uzatılması gerekir


AMASYA (A.A) - Suluova Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Turgut Aksu, Sona eren Yatırım ve İstihdam Teşviki Kanununun uzatılması gerekir dedi.
     Aksu, yaptığı açıklamada, Oda üyeleriyle yapılan görüşmeler neticesinde Yatırım ve İstihdam Teşviki Kanunu ile ilgili bir rapor hazırlayarak ilgili makamlara sunduklarını belirtti.
     Raporda yasadan yararlanan ilçe ve ilde faaliyette bulunan firma sayıları, SGK pirimi indiriminden dolayı sağladıkları istihdam rakamları, hazine payları ve bölge ekonomisine sağladıkları katma değer hakkında detaylı bilgiler yer aldığına işaret eden Aksu, şöyle devam etti:
     Yasanın sona ermesiyle ekonomik daralma, SGK primlerinin yükselmesiyle işten işçi çıkarmalarının çoğalacak olması ve bunun akabinde işsizlik, kayıt dışılık, bölgeler arası göç, yasaya güvenilerek başlatılan ve yapılan alt yapı yatırımlarının atıl kalması gibi sosyal ve ekonomik sorunlar ortaya çıkacaktır. Bu yasanın uzatılması için odamız bünyesinde ilimiz milletvekilleri ve Türkiye Odalar Ve Borsalar Birliği nezdinde girişimlerde bulunduk. Şu an bölgemizdeki bir çok firma 5084 Sayılı Kanunun sona ermesiyle SGK primlerinin ağırlığı yüzünden ekonomik dar boğaz yaşayacak. Bunun mukabilinde işten çıkarmalar çoğalacak, bu durumda ilçemiz ve ilimiz ekonomisini olumsuz etkileyecektir. Bu anlamda konuya önem vererek, hem işçiyi hem de işvereni destekleyen 5084 Sayılı Teşvik Yasasının uzatılması elzem bir ihtiyaç olmuştur. Sona eren Yatırım ve İstihdam Teşviki Kanununun uzatılması gerekir.
    
     Muhabir: Murat Arslan
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Suluova TSO Başkanı Aksu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER