Startup Weekendin kazananları belli oldu

Startup Weekendin kazananları belli oldu -Ankarada Startup Weekend Etkinliğinde yarışan 14 girişimci adayından 2si birinciliği paylaştı. Birinci seçilen projelerden ilki çocuklara elektronik ortamda kitap okumayı sevdirmeyi hedefleyen


ANKARA (A.A) - Ankarada gerçekleştirilen Startup Weekend Etkinliğinde yarışan 14 girişimci adayından 2sinin birinciliği paylaştığı, birinci seçilen projelerden birisinin çocuklara elektronik ortamda kitap okumayı sevdirmeyi hedefleyen Kitap Canavarı, diğerinin ise yolculukları daha cazip hale getirmeyi amaçlayan Keyf-i Seyyah olduğu bildirildi.
     TOBB ETÜden yapılan yazılı açıklamaya göre, Google+' class='textetiket' title='Google haberleri'>Google ve Microsoft sponsorluğunda girişimciliğin desteklenmesi için çeşitli ülkelerde gerçekleştirilen Startup Weekend etkinliği, 5-7 Ekim 2012 tarihleri arasında TOBB ETÜnün girişimcilik merkezi Garajda gerçekleştirildi.
     Etkinlikte 29 iş fikri arasından oylamayla seçilen fikirler, 14 girişimci adayı takım tarafından geliştirildi.
     Bu takımlar 54 saat boyunca kesintisiz çalışarak cep telefonlarında kullanılabilecek mobil uygulama fikirlerini örnek ürün aşamasına getirdi ve jürinin değerlendirmesine sundu.
     Jürinin değerlendirmesi sonunda, aynı puanları alan 2 birinci, 2 ikinci takım çıktı.
     Startup Weekend Ankarada Kitap Canavarı ve Keyf-i Seyyah fikir ve örnek uygulamaları birinciliği kazandı.
     Ezgi Çetin, Gizem Kılıç, Edebali Şener ve Sercan Uysaldan oluşan ekibin geliştirdiği Kitap Canavarı, kitap okumayı çocuklar için cazip hale getirmeye yönelik olarak tasarlandı. Çocukların okumaktan sıkılmasını engellemek üzere, kitap bölümleri arasına puzzle uygulamaları yerleştirildi. Okuyucunun ilerleyebilmesi için bu puzzle uygulamalarını yapması gerekiyor.
     Emine Çimen, Sevilay Yıkılmaz, Emel Bağdatoğlu, Ziya Altınok, Zeydin Bozkurt ve Alper Yaseminden oluşan ekibin geliştirdiği Keyf-i Seyyah ise yolculuklar sırasındaki boş kalan zamanda neler yapılabileceği konusunda kullanıcıları yönlendirme hizmeti vermek üzere tasarlandı.
     İnsanlara yolculukları sırasında turist rehberi bulan ve bu rehberden aldığı hizmeti puanlandırma olanağı sağlayarak aynı hizmeti alacak kişilere seçecekleri rehber konusunda yol gösteren Tounat ile günlük yaşamdaki aşk, para gibi konularda karar alırken başvurulan eğlenceli karar verme uygulaması Olasılıksız fikir ve örnek uygulamaları ise ikinciliği kazandı.
    
     Muhabir : Merve Özlem Çakır
     Yayıncı : Zülal Eser
<< Önceki Haber Startup Weekendin kazananları belli oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER