Spastik engelli Vahdetin şiir tutkusu

Spastik engelli Vahdetin şiir tutkusu -Doğuştan spastik engelli 30 yaşındaki Vahdet Kurşun, yazamaması nedeniyle kendisinin söyleyip kız kardeşinin kağıda aktardığı şiirlerini kitap haline getirmeyi hedefliyor -Bugüne kadar 38


MUĞLA (A.A) - Ali Ballı - Doğuştan spastik engelli 30 yaşındaki Vahdet Kurşun, yazamaması nedeniyle kendisinin söyleyip kız kardeşinin kağıda aktardığı şiirlerini kitap haline getirmeyi hedefliyor.
     Bodrumun Konacık beldesinde ailesiyle birlikte yaşamını sürdüren ve doğuştan spastik engelli olan 30 yaşındaki Vahdet Kurşunun engeli rahatça konuşmasını, ellerini kullanmasını ve zaman zaman yürümesini engelliyor.
     Turgutreis beldesinde hizmet veren Bodrum Sağlık Vakfı Engelliler Rehabilitasyon Merkezinde yaklaşık 8 yıldan bu yana tedavi gören Kurşun, el ve beyin koordinasyonlarını geliştirmek için ince motor eğitimi ve psikoterapi alıyor. Tedavinin ardından yürümesi biraz daha düzelen ve az da olsa kendini ifade edebilen Kurşun, hayallerinden biri olan sanatçı Ferdi Tayfur ile görüşmeyi, bazı aracılar sayesinde yaklaşık 5 yıl önce gerçekleştirdi.
     Kurşun, son 3 yıldan bu yana da güçlükle de olsa şiir dile getiriyor. Ancak ellerini rahatça kullanamadığı için söylediği şiirleri kardeşi kaleme alıyor. Vahdet Kurşunun en büyük hayallerinden biri de yazdığı şiirleri kitap haline getirmek. Haftanın 3 günü rehabilitasyon merkezine giden Kurşun, diğer günlerde ise ilham geldiğinde söylediği şiirleri kız kardeşine yazdırıyor.
     AA muhabirine güçlükle de olsa duygularını anlatan Vahdet Kurşun, okumayı yeni öğrendiğini, kardeşinin yardımıyla şiir yazdığını söyledi.
     İstanbula giderek hayranı olduğunu Ferdi Tayfur ile konuşma şansı bulduğunu belirten Kurşun, 3 yıl önce şiir yazmaya başladım. Şiir yazmayı kendi kendime öğrendim, bana ilham geliyor. Ferdi Tayfuru dinlerken şiir yazıyorum. Şiirlerimi ben yazamadığım için kardeşime söylüyorum, o kağıda döküyor. Şu ana kadar 38 şiirim oldu, ama devamı gelecek dedi.
     Şiirlerinin yer aldığı bir kitap çıkarmak ve Türkiyenin her yerine duygularını anlatmak istediğini kaydeden Kurşun, Bodrumu çok dolaştım, ama kimse kitabı çıkartmak istemedi. Kitabımın adının Doğdum doğalı kaderim hiç gülmedi olmasını istiyorum. Bana destek olunmasını istiyorum. Bu hayatta tek isteğim bu. Kitapla şiirlerimi insanlara duyurmak ve onları herkesin okumasını diliyorum diye konuştu.
    
     -Şiirlerinde yaşayamadığı şeyleri dile getiriyor-
    
     Kardeşinin şiirlerini kaleme alan Fatma Kurşun ise ağabeyi ile gurur duyduğunu belirterek, Şu ana kadar 38 şiiri oldu. 2-3 gün arayla şiir yazıyoruz dedi.
     Engellilerin bu tür işlerle uğraşmasının önemine dikkati çeken Fatma Kurşun, ağabeyinin şiirlerinde yaşamak istediği, ancak hayatı boyunca yaşayamayacağı şeyleri dile getirdiğini söyledi.
     Vahdetin babası Ali Kurşun ise oğlunun tedavisi için her yola başvurduklarını, ancak bir sonuç alamadıklarını kaydetti.
     Rehabilitasyon merkezine gitmeye başladıktan sonra oğlunun durumunda biraz daha düzelme olduğunu anlatan baba Kurşun, Devletimizden Allah razı olsun, Vahdet okula başladıktan sonra kendini çok geliştirdi. Çok akıllı bir çocuk. İlham geldiği zaman şiir yazmak istiyor, ama yazamadığı için kardeşi onun kolu oluyor. En büyük hayali şiirlerinin yer aldığı bir kitap çıkarmak, ama bunu yapabilmek için destek bekliyor dedi.
     Annesi Senem Kurşun da oğlunun oldukça zeki olduğunu dile getirerek, Vahdetin şiirlerini okuduğum zaman çok duygulanıyorum, hatta ağlıyorum. Şiirlerinde hayalleri var. Çok duygusal oluyor, dayanamıyorum şeklinde konuştu.
    
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Spastik engelli Vahdetin şiir tutkusu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER