Simavda Harmancık Kuran Kursuna ilgi

Simavda Harmancık Kuran Kursuna ilgi


KÜTAHYA (A.A) - Simavda, İlçe Müftülüğünce Harmancık Kuran Kursunda düzenlenen Yaz Kuran Kursuna çocukların ilgi gösterdiği bildirildi.
     İmam Hatip Raşit Uyar ve Müezzin Ali Rıza Çakmak tarafından Harmancık Kuran Kursunda verilen eğitime, 80 öğrenci katılıyor.
     Hafta içi her gün ikişer saat verilen kursta, Kuran, ibadet, siyer ve ahlak gibi dini içerikli derslerin yanı sıra sosyal ve kültürel etkinlikler gerçekleştiriliyor.
     Uyar, gazetecilere yaptığı açıklamada, her yaştan vatandaşların katılımına açık olan ve 3er haftalık 3 dönem halinde verilecek kursların 17 Ağustosta sona ereceğini bildirdi.
     Harmancık Kuran Kursunun, ilçenin Kuran öğretilen en eski ve köklü kursu olduğunu ifade eden Uyar, şunları kaydetti:
     Yıllarca sayısız hafız yetiştiren, Kuran okumayı öğrenmek isteyen herkese kapılarını açan kursumuz, Simav Müftülüğüne bağlı olarak herkese hizmet vermektedir. Diyanet İşleri Başkanlığımızın her yaz döneminde uygulamaya koyduğu, Müftülüğümüz denetimindeki Yaz Kuran Kursu da Harmancık Kuran Kursunda büyük bir ilgi ve başarıyla devam etmekte olup, adeta bir okul disipliniyle öğrencilerimiz eğitim almaktadır.
    
     Muhabir: Zekeriya Türkel / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Simavda Harmancık Kuran Kursuna ilgi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER