Siirtte kavga eden iki aile barıştırıldı

Siirtte kavga eden iki aile barıştırıldı


SİİRT (A.A) - Eruhta kavga etmeleri nedeniyle aralarında husumet oluşan iki aile barıştırıldı.
     Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Üzümlük köyünde önceki gün meydana gelen tartışmanın bıçaklı kavgaya dönüşmesi sonucu iki kişinin yaralandığı olay sonrası aralarında husumet oluşan Nas ve Kayan aileleri Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak ve BDP İl Yönetimi tarafından köy kahvehanesinde düzenlenen törenle barıştırıldı.
     Törende konuşan Sadak, çözüm sürecinde bu tür olayların olmasının cehalet ve bilinçsizlikten kaynakladığını, toplumun tüm kesimlerinin destek ve katkı sunması gereken tarihi bir sürecin yaşandığını belirtti.
     Bu tür olayların toplumsal barışa ve huzura katkı sunmadığını ifade eden Sadak, şöyle dedi:
     "Gençlerin yaralanmasıyla sonuçlanan olayın ardından Nas ve Kayan ailesi büyüklerinin olayın büyümemesi için gösterdikleri çaba ile bu barış gerçekleşti. Bu barışın ülkede kalıcı barışın sağlanmasına katkı sunmasını diliyoruz. Herkesin bu süreçte olası provokasyonlara azami ölçüde dikkat göstermesi ve barış sürecine her zamankinden daha fazla katkı sunması gerekir."
     Aileler adına söz alan Ömer Nas, gençler arasından çıkan bu olayın köyde yaşanan barış ve huzuru bozmayacağını ifade ederek, barışın sağlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.
     Konuşmaların ardından iki ailenin fertleri el sıkışarak barıştı. Tören barış yemeğinin ardından sona erdi.
    
     Muhabir: Ayhan Mergen / Sema Kaplan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Siirtte kavga eden iki aile barıştırıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER