Siirtte fırın çalışanlarına hijyen eğitimi

Siirtte fırın çalışanlarına hijyen eğitimi


SİİRT (A.A) - Siirtte fırınlarda çalışanlara hijyen eğitimi verildi.
     Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Kültür Merkezinde düzenlenen eğitim öncesinde konuşan Türkiye Fırıncılar Federasyonu Basın Müşaviri Süreyya Güngör, gıda üretiminde hijyen eğitiminin olmazsa olmazlardan olduğunu söyledi.
     Yürürlüğe giren yeni tebliğin çok yerinde uygulamalar içerdiğini kaydeden Güngör, federasyon olarak bu alanda eğitimi çok önemsediklerini bildirdi.
     Tebliğ, eğitim almayan kişilerin fırınlarda çalışmasını engelliyor ve yapılması halinde ağır para cezaları öngörüyor. Avrupada ekmeğimizi marka yapma adına çalışmalar yapıyoruz. Oluşturduğumuz ve bu alanda milli takım olarak gördüğümüz ekip, Avrupa ülkelerinde yapılan yarışmalarda başarılı dereceler aldı diyen Güngör, artık Avrupa ülkelerinde Türk ekmeğinin tanınmaya başladığını, tanıtım çalışmalarının süreceğini kaydetti.
     Fırınlarda çalışan 140 personelin katıldığı eğitimin sonunda yapılan sınavda başarılı olanlara sertifikaları verilecek. Eğitim çalışmasını Fırıncılar Odası Başkanı Hayrettin Elçi ve oda yetkilileri de takip etti.
    
     Muhabir: Zekeriya Güneş-Ayhan Mergen/Nurten Aslan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Siirtte fırın çalışanlarına hijyen eğitimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER